OBJAVA ZAPOČELA 'ISTRAGU'

BERNARDIĆ PRIJAVLJEN POVJERENSTVU ZA SUKOB INTERESA Kojim novcem je platio školovanje za diplomu kojom se pohvalio na Facebooku?

 
Predsjednik SDP-a na Facebooku se 10. prosinca pohvalio novom diplomom
 Davor Bernardić (Facebook)

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić prijavljen je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog stipendije na poslovnoj školi Cotrugli. Povjerenstvo je ovu informaciju potvrdilo za Novu TV.

Bernardić se, podsjetimo, prije nekoliko dana pohvalio diplomom iz Cotruglije i titulom Chief Executive MBA-a.

- Chief Executive MBA - titula obranjena projektnim prijedlogom koncepta studentske burze. Gospodarstvo temeljeno na društvu znanja osnovica je zdravog razvoja i rasta. Mladi u tom procesu igraju ključnu ulogu, a suradnja poslodavaca, sveučilišta i države je nužna poluga za stavljanje teorije orijentiranog obrazovanja u okvir prakse. Potaknuti solidarnost, nagraditi izvrsnost, cijeniti znanje i aktivno sudjelovanje naša je zadaća u izgradnji dobrog društva jednakih šansi - stoji u objavi od prije tjedan dana.

Mnogi su komentirali visoku cijenu potrebnu za financiranje takvog školovanja, a pitali su se i je li to financirao sam ili se radi o mogućem sukobu interesa.

Šef SDP-a potom je Novom listu potvrdio kako nije sam financirao svoje školovanje, nego je dobio stipendiju, nakon čega je prijavljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:55