POKRENUT POSTUPAK

BERNARDIĆ 'Proganjaju me zbog stipendije i optužuju za sukob interesa, a ja sam tu stipendiju dobio jer sam jednostavno bio najbolji student'

Davor Bernardić
 Damir Krajac / CROPIX

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je u Saboru najavio da će poštovati svaku odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je pokrenulo postupak protiv njega zbog primanja stipendije u iznosu 263 tisuće kuna na poslovnoj školi Cotrugli u Zagrebu, ali i istaknuo kako je sve stipendije dobio jer je bio najbolji student.

- Poštovat ću svaku odluku, ali da mi je netko rekao da će obrazovanje ili stipendija biti razlog za progon u ovoj zemlji, a izvlačenje stotina milijuna kuna iz Agrokora nije, ne bih mu vjerovao. Zar vama nije apsurdno da je u cijeloj situaciji oko Agrokora, u cijeloj ovoj sagi pred hrvatskim sudovima, od svih upletenih jedino ja koji sam upozoravao na istinu sam završio na sudu s Ramljakom, zapitao se Bernardić u izjavi novinarima.

Upitan razumije li koncept sukoba interesa te da nije problem u obrazovanju, nego u donaciji, Bernardić je odgovorio kako razumije te ponovio da će poštovati svaku odluku Povjerenstva.

- Bio sam stipendist i Vlade RH, i Grada Zagreba, top stipendist tjednika Nacional, stipendist i kao saborski zastupnik brojnih programa i američke, južnokorejske vlade, bio sam uvijek tu kad su bila nova znanja i želja za stjecanjem određenih iskustava, pravo na cjeloživotno obrazovanje je nešto što u Hrvatskoj postoji kao pravo. Ako je to razlog i moja pogreška, ja ću prihvatiti odluku Povjerenstva, kazao je.

- Sve stipendije koje se mogu primiti u Hrvatskoj ja sam primio jer sam jednostavno bio najbolji student, poručio je Bernardić.

Podršku mu je odmah Facebook statusom dao politički tajnik stranke Davorko Vidović, koji je napisao: - E, moj Bero! Poštene Hrvate se podmićuje na razne načine, nekom kućom, unosnim poslom, autima, zlatom, vilama, novcem na stranim računima, stanovima, prinadležnostima, saborskim mandatima... A ti se, nesretniče, uhvatio pišljivog znanja, a živiš u garsonjeri. Reci, molim te, tko to uopće cijeni i kome to u Hrvatskoj treba!? Nikada od tebe pravoga političara od formata. Što se ne ugledaš na čestite političare iz zna se koje stranke, da ne radiš više takve gluposti!.

Na pitanje o Forumu mladih SDP-a Zagreba, koji se na Twitteru javno požalio da ih Bernardić i SDP u subotu na sjednici Glavnog odbora namjeravaju ukinuti, Bernardić je odgovorio da to "zaista prvi puta čuje".

- To je potpuno netočna informacija, a pozivam sve da o problemima u stranci razgovaramo u stranci, kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2022 09:56