PRETUČEN SDP-ovac

BERNARDIĆEVA DESNA RUKA EKSPRESNO IZBAČENA IZ STRANKE Prvi istup šefa SDP-a nakon napada u Osijeku: 'Žao mi je što se to dogodilo Hajdukoviću...'

 
Domagoj Hajduković i Davor Bernardić
 Emica Elveđi / CROPIX

U SDP-u je već donesena odluka da se Tomislava Mikulina izbaci iz SDP-a. Takvu je odluku u ponedjeljak donijelo Predsjedništvo stranke na telefonskoj sjednici. Izbacivanje iz SDP-a je posljedica Mikulinova fizičkog nasrtaja na predsjednika osječko-baranjskog županijskog SDP-a Domagoja Hajdukovića.

Mikulin je u stranci obnašao dužnost šefa ureda predsjendika stranke Davora Bernardića. U prvoj izjavi koju je dao u ponedjeljak ujutro medijima, Bernardić je rekao da mu je žao što je Hajduković napadnut, no tad, kako nam je kasnije izjavio, nije znao da je napadač osoba koja je njegova desna ruka.

Nakon što se saznalo da su žrtva i napadač važne karike u stranci, održana je sjednica Predsjedništva i donesena odluka da Mikulina izbacuju iz SDP-a.

Na pitanje hoće li Hajduković biti nositelj liste na izborima, sugovornik iz vrha stranke odgovorio je da ta odluka nikad nije donesena. Potvrdio nam je da se europarlamentarki Biljani Borzan nudilo da nosi listu, kao i da se razmatralo da nositelj liste bude Boris Lalovac.

- Hajduković je koordinator za svoju izbornu jedinicu, no neće svi koordinatori biti i nostelji lista. Odluka o tome donijet će se za nekoliko dana - rekao je naš sugovornik.

U trenutku kad je dao prvu izjavu vezano za fizički napad na Domagoja Hajdukovića, predsjednika osječko-baranjskog SDP-a, predsjednik stranke Davor Bernardić nije znao tko je počinitelj.

- Znao sam da je Domagoj Hajduković napadnut, no ujutro kad su me novinari za to pitali još nisam imao informaciju da je napadač Tomislav Mikulin - izjavio je Bernardić i dodao da mu je žao što se to dogodilo Hajdukoviću.

Na pitanje hoće li se preispitati Mikulinov status u stranci kratko je rekao da se to podrazumijeva.

Iz SDP-a su kasnije priopćili kako je na telefonskoj sjednici Predsjedništva SDP-a donesena odluka da se višeg stručnog suradnika Tomislava Mikulina, zaposlenog u Središnjici stranke, isključi iz članstva stranke te da ga se udalji s radnog mjesta.

Mikulin je, kako smo već izvijestili, osumnjičen da je u nedjelju poslijepodne prvo verbalno, a potom i fizički u Osijeku nasrnuo na Hajdukovića, što je u odgovoru na naš upit potvrdila i PU osječko-baranjska. Mikulin je, inače, voditelj Ureda predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

- Danas oko 17.30 sati policija je putem telefona zaprimila prijavu 39-godišnjeg hrvatskog državljanina da ga je na ulici verbalno i fizički napala njemu poznata muška osoba. Prijavitelj je zatražio liječničku pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek gdje su mu liječnici konstatirali da je lakše ozlijeđen. U službene prostorije policije doveden je 26-godišnji hrvatski državljanin za kojega je prijavitelj naveo da ga je verbalno i fizički napao. Kriminalističkim istraživanjem utvrdit će se sve okolnosti postojanja prekršajne i kaznene odgovornosti," izvijestila je PU osječko-baranjska. Motivi ovog napada bit će poznati nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:24