KOMENTAR MINISTRA

Beroš: ‘Incidenta u Zadru nije bilo, a dužan nisam ostao. Jedna stvar me boli kao čovjeka...‘

‘Kakav bih bio ministar zdravstva da sam ostao sjediti. Zamolio sam da se maske stave‘, rekao je ministar
Vili Beroš demonstrativno je napustio zadarski kafić
 Neja Markičević/Cropix, Slobodna Dalmacija

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je u ponedjeljak Stari Gradac, mjesto pored Virovitice, gdje je promovirao cijepljenje protiv covida, a posebno covid-autobus koji će obilaziti manja naselja kako bi se cijepljenje učinilo dostupnijim.

Tom je prilikom komentirao i incident u Zadru u kojem je sudjelovao tijekom vikenda.

- Nisam ostao dužan. Kakav bih bio ministar zdravstva da sam ostao sjediti. Zamolio sam da se maske stave. Ispričavam se djelatnici ako je imala zdravstvene tegobe i moja isprika njoj, međutim imala mi je priliku to reći na licu mjesta. Druga njena kolegica također nije nosila masku, a ima li i ona zdravstvene tegobe nećemo polemizirati. Nisu bitne ni te 2 kune, ali kao čovjeka me boli, jer nikad to ne bih napravio. Upute stožera su jasne, ako se nekomu toliko približite, potrebno je nositi maske, rekao je Beroš, prenosi RTL, dodajući kako po njemu incidenta nije bilo.

Nadalje, jučer tijekom večeri se priča razvijala dalje, pa su neki postavljali pitanje moraju li djelatnici nositi maske na otvorenom. Naputci Stožera vrlo su jasni. Ako nekome priđete bliže od dva metra ili metar i pol, a to morate ako poslužujete goste, potrebno je nositi maske i to i zbog svoje zaštite i zaštite drugih. To je poruka koju trebamo poslati, rekao je Beroš.

Kao čovjek, liječnik, aktualni ministar, ne mogu pristati na priču da me netko optužuje da nisam platio dvije kune. Jesam. Piće nisam konzumirao upravo zbog te poruke koju šaljem, rekao je Beroš.

Podsjetimo, Vili Beroš je alarmirao nadležne i prijavio kako je došao u kafić na Narodnom trgu u Zadru gdje mu je kavu poslužila konobarica bez maske, nakon čega je demonstrativno otišao. Neki svjedoci su tvrdili kako Beroš nije u potpunosti podmirio račun za kave te da je ostao dužan dvije kune.

On je kasnije to demantirao i najavio da će tužiti sve one koji tvrde drugačije.

No, medijima se u međuvremenu javio zapovjednik zadarske Civilne zaštite Mate Lukić koji je rekao da je on osobno podmirio ministrov dug od dvije kune i ostavio napojnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:10