INCIDENT U ZADRU

Beroš napustio kafić zbog konobarice bez maske, ona tvrdi da je bio jako neljubazan, vlasnik: ‘Ima potvrdu da joj ne treba‘

Ministar zdravstva je silno ogorčen na ponašanje osoblja zadarskog kafića koje nije nosilo maske kad je sjeo na terasu
Vili Beroš demonstrativno je napustio zadarski kafić
 Neja Markičević/Cropix, Slobodna Dalmacija

Ministar zdravstva Vili Beroš, koji je u subotu u Zadru u košarkaškom domu Krešimira Ćosića cijepio, među ostalima, direktora KK Zadra Željka Žilavca i izjavio da mu je „čast biti u Zadru koji je kolijevka naše košarke“, samo dan kasnije ljutito je konstatirao da iz Zadra odlazi razočaran i zabrinut, piše Slobodna Dalmacija.

Razlog tome je incident koji se u nedjelju ujutro dogodio na zadarskom gradskom trgu, gdje je Beroš sa suprugom sjeo popiti kavu, na vanjskom prostoru kafića.

- Pojavila se konobarica koja nije nosila masku. Naručio sam kavu za sebe i suprugu, ali sam, naravno, pitao mladu damu koja poslužuje zašto ne nosi masku. Ništa nije odgovorila. Možete li zamisliti do koje mjere sam bio konsterniran kad se nakon nekog vremena ista konobarica vratila noseći naručene kave i opet nije imala masku! Kako je to moguće? Valjda vam je jasno da ja, kao ministar zdravstva, nisam mogao tu ostati piti kavu. Kakvu poruku bih time poslao javnosti, nakon što se toliko borimo da se epidemija suzbije?! Ostavio sam novac na stolu i otišao - kazao je u telefonskom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju u nedjelju ujutro ministar Beroš.

image
Zadarski kafić koji je demonstrativno napustio Vili Beroš
Slobodna Dalmacija

Beroš je demantirao priče da je prema konobarici bio neljubazan, no konobarica nam je, pod očiglednim stresom, rekla drugačije.

- Rekao mi je da me može biti sram i da ga provociram. Istina, nisam imala masku - rekla nam je mlada konobarica, a u razgovor se umiješao i vlasnik kafića Josip Kadija i objasnio da djevojka ima resipatornih problema i čak potvrdu od liječnika da masku ne mora nositi.

- Ako je tako, zašto ni druga konobarica nije nosila masku? - pitao je u razgovoru ministar Beroš, koji je o svemu obavijestio načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šimu Vickovića.

- Nazvao sam ga zato što Stožer mora voditi brigu o provođenju epidemioloških mjera. Neka razmisle što rade, jer iz Zadra, kao i iz drugih destinacija, mora biti odaslana poruka da se ponašamo kako treba i da smo sigurna destinacija. Ja sam mladu damu prilikom naručivanja kave najljepše zamolio da stavi masku, a ona se s kavama vratila opet bez maske. Ako se tako ponaša prema meni kao ministru zdravstva, kakva je poruka svima ostalima? - rekao je Beroš. Dodao je da se sat vremena nije dobro osjećao nakon tog događaja.

- Razmišljao sam što poduzeti da ljudi shvate da je virus tu, da je prisutan i da se mjere moraju poštivati - kazao je Beroš.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković kazao nam je da je „došlo do greškice od strane zaposlenika.“

- Rekao sam ministru, koji me zvao najviše zbog toga da istakne da svi moramo paziti da ne uništimo sezonu, da na Narodnom trgu u Zadru gradski Stožer svakodnevno provodi nadzor i da nikada nije uočeno kršenje mjera. Svi konobari na trgu nose maske, uvijek. Eto, baš se u nedjelju dogodila iznimka - rekao je Vicković.

Josip Kadija je, na pitanje o drugoj konobarici koja također nije imala masku, uputio ispriku i ministru Berošu i javnosti.

image
Josip Kadija
Cropix

- Poznato je koliko se ovdje o svemu vodi briga. Dogodio se u nedjelju nesretan splet okolnosti, djevojka koja je posluživala ministra zaista masku ne smije nositi, a druga ju je na kratko skinula jer je bilo iznimno sparno. Baš se „potrefilo“ da je sve tako ispalo, a svi, bez iznimke, inače poštujemo sve mjere Stožera. Upućujem još jednom isprike ministru i bilo kome tko se u tom trenutku na Trgu osjećao nelagodno - rekao je Kadija.

Načelnik županijskog Stožera Šime Vicković naglasio je da, za razliku od gostiju, zaposlenici koji poslužuju moraju i na otvorenim prostorima imati zaštitne maske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2023 16:56