ŠOKANTNE TVRDNJE

Beroš o potresnom pismu liječnice: ‘U KB Dubrava poslana je zdravstvena inspekcija‘

Beroš je rekao kako će zdravstvena inspekcijau KB Dubrava provjeriti je li u pitanu neadekvatno postupanje
 Marko Todorov/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u ponedjeljak da je u KB Dubravu poslao zdravstvenu inspekciju koja će istražiti okolnosti iz anonimnog pisma liječnice, objavljeno u medijima, koja tvrdi da u bolnici nedostaje hrane, lijekova te kisika za Covid-19 pacijente.

Beroš je rekao kako će zdravstvena inspekcija provjeriti je li u pitanu neadekvatno postupanje bilo da je riječ o opskrbi hranom, lijekovima, kisikom ili bilo čime drugim.

"Ovo je jedna nova kriza koja se ne može usporediti ni sa jednom dosadašnjom krizom, osim s Domovinskim ratom, i tu je potreban određeni brzi odgovor i prilagodba novim okolnostima", kazao je i dodao kako je KB Dubrava u ovom trenutku preuzela na sebe najveći dio odgovora prema Covid-19 pozitivnim bolesnicima.

"Već se radi na preraspodjeli kadrova, ne samo liječnika i medicinskih sestara, i učinit ćemo sve da pomognemo KB Dubrava da funkcioniraju na najbolji način", rekao je Beroš koji je online sudjelovao na sjednici saborskog Odbora za zdravstvo.

Podsjetimo, na adresu Jutarnjeg lista stiglo je pismo liječnice KB Dubrave koja tvrdi kako u respiratornom centru bolnice nema ni lijekova ni hrane ta bolesnike.

Liječnica u pismu iznosi niz šokantnih detalja te tvrdi da bolesnici ne dobivaju hranu svakodnevno, zbog čega je nekoliko puta urgirala, da je jedna pacijentica tri dana ležala u krevetu bez odjeće te da je odjeću dobila tek 4. dan hospitalizacije, te da u respiratornom centru KB Dubrava ne postoji adekvatna količina lijekova za pacijente.

U pismu, između ostalog, tvrdi i kako svakodnevno prima pritužbe za neadekvatnu higijenu bolesnika, te da nedostaje sapuna, ručnika za ruke, tuševa i sanitarnih čvorova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. kolovoz 2021 02:31