REAKCIJA MINISTRA

Beroš: ‘Od ravnatelja Vinogradske zatražen je hitni unutarnji nadzor i izvještaj o stanju‘

U ovom trenutku osjećam da imam potporu premijera, smatra ministar Beroš
 Srdjan Vrancic/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u četvrtak u povodu problema s radiolozima i prosvjeda pred Klinikom za tumore kako je od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, čiji je klinika sastavni dio, zatražio provedbu hitnog unutarnjeg nadzora i izvještaj o stanju u toj ustanovi.

"Moja je briga kao ministra da se osigura kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite, pogotovo onkološkim bolesnicima. Uputio sam zahtjev ravnatelju bolnice u čijoj je ingerenciji rješavanje tih pitanja za hitnim unutarnjim nadzorom i izvještaj o stanju u toj ustanovi", rekao je Beroš u Školi narodnog zdravlja "Dr. Andrija Štampar", gdje je prisustvovao cijepljenju studenata medicine.

Beroš ističe kako kontinuirana zdravstvena zaštita mora biti ispred svega, ispred međuljudskih odnosa i nedostatka određenog kadra, a ravnatelj ustanove mora osigurati te prepostavke.

"Ako tome nije tako, onda ću vući sljedeće korake. Nabolji put je legalni put rješavanja problema i napravit ću sve da se osigura adekvatan broj radiologa u klinici", kazao je.

S obzirom na zahtjev oporbe za njegovim opozivom, Beroš je ponovio kako ima potporu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ne misli otići s funkcije ministra.

"U ovom trenutku osjećam da imam potporu premijera i ne mislim napustiti brod koji je još uvijek na uzburkanom moru. Međutim, ukoliko bilo tko smatra da to nije tako i ima kontraargumentaciju koja stoji, nemam nikakvih problema otići", rekao je Beroš.

"Nisam opterećen svojom pozicijom. Već 15 mjeseci iznimno teško radim ovaj posao na dobrobit hrvatskih građana i zato me malo i bole sve ove insinuacije i konstrukcije", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2022 17:41