PREPIRKA NA FACEBOOKU

Beroš odgovorio Grbinu: Dignite ruke u Saboru za reforme koje slijede! Pa da vidimo tko su ‘kočničari‘

Ministar zdravstva odgovorio je šefu oporbe koji je ranije danas premijera Plenkovića nazvao ‘kočničarom reformi‘
Vili Beroš
 Srdjan Vrancic/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš na Facebooku je reagirao na istup predsjednika SDP-a Peđe Grbina koji je ranije ustvrdio da je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković "kočničar svih reformi i promjena u Hrvatskoj".

"Peđa Grbin svojim nekorektnim izjavama iznosi neistine. Kada spominjem prijedlog reforme na premijerovom stolu znači da je reforma u pripremi i radu, a ne da je spremljena u ladicu. Ministar Marić i ja smo na Odboru za zdravstvo rekli sve ono što je bitno za ovaj trenutak i budućnost hrvatskog zdravstvenog sustava", napisao je Beroš na Facebooku.

Piše i kako će Vlada predviđenim reformama "morati sanirati i breme nasljeđa koje nam je ostavila vlada SDP- a, poput 6 milijardi kuna manje izdvajanja za zdravstvo u 5 godina".

"Ova Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem i Ministarstvo zdravstva pokazuju da im je zdravlje hrvatskih građana prioritet. Zato gospodine Grbin, ako Vam je imalo stalo do boljitka Hrvatske i kvalitetnijeg zdravstva, umjesto predizbornih igara i verbalnih eskapada protiv premijera Plenkovića, Vi i SDP dignite sutra ruke u Saboru za reforme koje slijede. Pa da vidimo tko su kočničari!", napisao je ministar zdravstva.

Grbin je u svom statusu na Facebooku, između ostalog, napisao i ovo: "Dragi Andrej, umjesto da se žestiš i kukaš kako oporba ništa ne razumije, odgovori nam zašto držiš prijedlog reforme zdravstva u ladici? Tvoj ministar Beroš je jučer, dok je mislio da ga kamere ne snimaju, priznao ono što svi znamo: Andrej Plenković je kočničar svih reformi i promjena u Hrvatskoj i glavni razlog zašto ova zemlja ne može krenuti naprijed."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:35