ZAHTJEV ZA OPOZIV

Beroš odgovorio oporbi: ‘Ne zanima me zadržavanje fotelje ministra pod svaku cijenu, međutim...‘

Imam problem s neutemeljenim optužbama i insinuacijama koje su se baš zgodno intenzivirale upravo uoči lokalnih izbora, rekao je.
Vili Beroš
 Darko Tomas/Cropix

U Saboru se sastala oporba kako bi razgovarala o SDP-ovoj inicijativi za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša, a šef SDP-a Peđa Grbin izjavio je nakon sastanka da će ministru dati vremena da razmisli o svemu i procijeni ima li smisla da ostane ministar. Ako sam ne odstupi, oporba će pokrenuti postupak opoziva.

Dnevnik.hr poslao je upit ministru Berošu za komentar zahtjeva oporbe. Istaknuo je kako ga ne zanima zadržavanje fotelje ministra pod svaku cijenu, no da nema običaj napuštati nedovršeni posao.

Njegov odgovor Dnevnik.hr prenosi u cijelosti:

"Politička pozicija oporbe je tu da propitkuje i kritizira. S konstruktivnim kritikama nikada nisam imao problem, dapače, doživljavam ih kao poticaj.

Međutim imam problem s neutemeljenim optužbama i insinuacijama koje su se baš zgodno intenzivirale upravo uoči lokalnih izbora. Nije ni to novost na političkoj sceni, ali opet moram primijetiti se u ovom periodu oporba neuobičajeno koncentrirala na resor zdravstva i mene osobno.

To ne mogu prihvatiti jer se više od godinu dana intenzivno borimo s epidemijom COVID-19 koja se ne može usporediti s niti jednim ranijim izazovom. To nije isprika već konstatacija postojećeg stanja u sklopu kojeg se istovremeno provode aktivnosti prema restrukturiranju sustava u smjeru dugoročne održivosti.

Manevri oporbe samo nas udaljavaju od tog cilja i pitam se koliko je spremna poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje.

Imali su svoju priliku rješavati postojeće probleme čemu nismo svjedočili. Dapače, svojim nečinjenjem dali su doprinos produbljavanju postojećih problema. Ne zanima me zadržavanje 'fotelje' ministra pod svaku cijenu, no nemam običaj napuštati nedovršeni posao.

Problemi u zdravstvu ne rješavaju se odlascima ministara zdravstva, već kroz nacionalni konsenzus svih političkih opcija", stoji u odgovoru ministra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 02:35