IZRAZIO NEZADOVOLJSTVO

Beroš osudio ponašanje navijača u Zadru pa poručio: ‘Cijepimo se da bismo mogli navijati za klubove‘

Kazao je da ovakvi ispadi ne pridonose ne pridonose turističkoj sezoni koja je, kako je ustvrdio, važna za gospodarstvo
 Damir Krajac/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš izrazio je veliko nezadovoljstvo puštanjem navijača mimo zabrane i preporuka nadležnih institucija u dvoranu Višnjik u Zadru u subotu, prenosi N1.

Uprava KK Zadra, nakon pritiska nekoliko tisuća navijača, odlučila je sve pustiti u dvoranu na finalnu utakmicu između Zadra i Splita i tako snositi eventualnu odgovornost za kršenje protupandemijskih mjera.

- Ovo što se događalo na košarkaškoj utakmici u subotu u Zadru je velika pljuska svim našim nastojanjima da smanjujemo broj zaraženih od COVID-19. Bojim se da će za tjedan ili dva stići račun za tu nepromišljenost u obliku većeg broja oboljelih u toj, za hrvatski turizam, važnoj destinaciji - kazao je ministar zdravstva dodavši da, kada je šteta već učinjena, očekuje od vodstva zadarskog košarkaškog kluba da učini pozitivni korak prema istinskoj brizi za svoje navijače i sugrađane.

- Ako im je istinski stalo do navijača i simpatizera svog kluba i žele ih i ubuduće na svojim utakmicama, neka ih pozovu da dođu u dvoranu u istom broju na cijepljenje. Mi smo cjepivo osigurali, naši liječnici su spremni, pa hajde, cijepimo se da bismo zajedno opet mogli u sigurnosti biti na tribinama i navijati za svoje klubove - kazao je Beroš.

Ministar je istaknuo da je i sam ljubitelj sporta, ali kao najodgovorniji za zdravlje hrvatskih građana želi da svi skupa damo doprinos zdravstveno sigurnijoj budućnosti.

Kazao je da je pred vratima glavna turistička sezona koja je važna zbog gospodarstva i građana.

- Ovakvi i slični ispadi, poput gužvi preko vikenda na mnogim gradskim trgovima i pred ugostiteljskim objektima, ne doprinose tome - poručio je ministar zdravstva, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2022 16:58