UVODE STROŽE MJERE?

Beroš otkrio kako se proširila zaraza u novom hrvatskom žarištu: ‘Na OPG-u su organizirali party‘

Prije zabrana svadbi, kaže ministar, moglo bi doći do ograničavanja broja uzvanika. Dodao je i da se noćni klubovi neće zatvarati.
Vili Beroš
 Hina/ Pool/ Edvard Susak

Ministar zdravstva Vili Beroš gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je otkrio razmišlja li Nacionalni stožer o pooštravanju epidemioloških mjera u Hrvatskoj.

Na početku se osvrnuo na novo žarište u Kutini te objasnio kako je došlo do širenja virusa.

- U Kutini je došlo do zaraze u jednom OPG-u, vjerojatno se radilo o nekoj zabavi, rekao je Beroš.

Prije zabrana svadbenih proslava, kaže ministar, moglo bi doći do ograničavanja broja uzvanika. - Međutim, ako se ovako nastavi, svakako bismo morali nešto napraviti, poručio je Beroš.

Dodao je i kako se noćni klubovi neće zatvarati jer je inspekcijski nadzor dao rezultate.

Na pitanje hoće li građani BiH I Srbije ponovno morati u samoizolaciju rekao je kako to ovisi o epidemiološkoj situaciji. - Sve su mjere na stolu, kad se ostvare preduvjeti, poduzimat će se potrebne aktivnosti, rekao je.

O ulasku korone u bolnice rekao je kako su već sada poduzete potrebne mjere, a moguća i je preraspodjela zdravstvenih djelatnika. - Moramo napraviti sve da budemo spremni za potencijalni drugi val, upozorava Beroš.

Na pitanje razmišlja li se ponovno o reaktiviranju Arene kao bolnice, odgovorio je kako će se po potrebi razmišljati i o tome.

Upitan koji je maksimalan broj bolesnika koji naš sustav može podnijeti, Beroš je poručio kako ne želi o brojkama jer ne želi nepotrebno plašiti stanovništvo.

O ponašanju u izbornim stožerima, ministar je rekao kako se uzvanicima mjerila temperatura te su se dezinficirale ruke.

- U jednom trenutku smo možda bili malo bliže jedni drugima, ali bili smo na otvorenom, objasnio je Beroš u razgovoru za Novu TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:32