odgovorio KoHOM-u

Beroš: ‘Pacijenti preopterećuju Hitnu jer obiteljski liječnici nisu dostupni, to se mora promijeniti‘

Ministar zdravsta odgovorio je KoHOM-u iz kojeg su mu poručili da svoje propuste pokušava prebaciti na njihova leđa
Vili Beroš
 Darko Tomas/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš, premda je zadnjih dana bombardiran sa svih strana, nije ostao dužan Koordinaciji hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) koja mu je poručila da propuste u funkcioniranju zdravstvenog sustava pokušava prebaciti na njihova leđa, te da druge okrivljuje za svoje propuste.

- Ne želim ulaziti u polemiku s vodstvom jedne udruge liječnika primarne zdravstvene zaštite koja često ne zastupa mišljenja većine obiteljskih liječnika koji savjesno i predano obavljaju svoj svakodnevni posao, kazao nam je Beroš dodajući kako je skrb o građanima obveza i odgovornost i Ministarstva zdravstva, te da on kao ministar ne može ne reagirati kada mu pacijenti svakodnevno pišu i ukazuju na disfunkcionalnosti zdravstvenog sustava.

- Uz to svakodnevno pratimo pojave kao što su preopterećenje hitnog prijema, da pacijenti najčešće sami dolaze jer im njihovi liječnici nisu dostupni. To se mora promijeniti, kazao je ministar i ispričao se svim obiteljskim liječnicima koji su se osjetili prozvanima i zahvalio im se na podršci koju daju u suzbijanju epidemije.

- Ali radi naših građana uvijek ću reagirati prema svima koji ne rade i ne obavljaju zadovoljavajuće svoj posao, bez obzira o kojim zdravstvenim radnicima se radi, bolnički ili primarni ili oni u javnom zdravstvu, završio je ministar Beroš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:48