MINISTAR ZDRAVSTVA

BEROŠ POSJETIO KRAPINSKO-ZAGORSKU ŽUPANIJU 'Brzi testovi su nešto što će možda promijeniti cijelu našu strategiju odgovora na ovu ugrozu'

Vili Beroš
 Davor Pongračić / CROPIX

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je službeno posjetio Krapinsko-zagorsku županiju, gdje danas nema niti jedne novozaražene osobe.

'Bilo je potrebno da ministar Beroš dođe i da od 37 testranih nemamo nijednog zaraženog. Dogovorili smo se da ćemo se svaki dan ovako sastajati', rekao je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, javlja N1.

Inače, ta županija ima najviše zaraženih osoba u odnosu na broj stanovnika.

'Stalno smo u komunikaciji jer jedino na taj način možemo rješavati probleme i poteškoće. Želim naglasiti da je odgovor na ovu krizu vrlo dinamičan. Ponekad u roku od jednog dana promijenimo razmišljanja. Tako smo se jutros dotaknuli pitanja brzih testova i to je nešto što će možda promijeniti cijelu našu strategiju odgovora na ovu ugrozu', rekao je ministar Beroš nakon sastanka sa županom Kolarom, načelnikom Županijskog stožera Civilne zaštite Anđelkom Ferekom-Jambrekom te ravnateljicama i ravnateljima zdravstvenih ustanova s područja Krapinsko-županije, javlja Dnevnik.hr.

Uz Beroša su u Krapini bili i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak te ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:41