KRIZA U VINOGRADSKOJ

Beroš se oglasio o Vatavukovoj ostavci: ‘Šteta što si je protumačio da nemam povjerenja u njega‘

Pojasnio je kako je razgovor s bivšom pročelnicom Zavoda za radiologiju Dijanom Zadravec
Vili Beroš
 Luka Gerlanc/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je izjavio kako je šteta što je v.d. ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk koji je podnio ostavku, njegovo nastojanje da se raščiste problemi protumačio kao iskaz nepovjerenja prema njemu osobno.

Vatavuk je ostavku podnio u petak, nakon mjesec dana obavljanja te dužnosti, istaknuvši da je to napravio kako bi ministru zdravstva Viliju Berošu pomogao u njegovim dvojbama oko smjene bivše pročelnice Dijane Zadravec.

Beroš je istaknuo da njegovo nastojanje da se raščiste problemi nije bio iskaz nepovjerenja prema Vatavuku.

Pojasnio je kako je razgovor s bivšom pročelnicom Zavoda za radiologiju Dijanom Zadravec, obavio na njenu izravnu zamolbu jer ona misli da je nepravedno smijenjena, pa je od Ministarstva zdravstva zatražila provođenje upravnog postupka radi poništenja navedene odluke.

“Zadravec sam uputio na rješavanje tog pitanja u redovitom postupku”, istaknuo je Beroš.

Dodao je da je nakon njezinog zalaganja da se raščiste nepravilnosti u bolnici i utvrdi je li eventualno bilo i protuzakonitih radnji od strane nekih liječnika, još ranije podržao utvrđivanje stanja što potvrđuju inspekcije Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kao i proračunski nadzor Ministarstva financija u toj bolnici.

“Vjerujem i da će sva nadležna tijela uskoro utvrditi pravo stanje stvari u bolnici, pa ukoliko je bilo nepravilnosti ili protuzakonitih radnji, iste sankcionirati”, poručio je Beroš u priopćenju.

Najavio je i da će Upravno vijeće u ponedjeljak izabrati novog ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice istaknuvši da tim izborom očekuje okončanje postojećeg stanja u toj bolnici.

“Vjerujem i da će sva nadležna tijela uskoro utvrditi pravo stanje stvari u bolnici, pa ukoliko je bilo nepravilnosti ili protuzakonitih radnji, iste sankcionirati”, poručio je Beroš u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2023 21:23