MINISTAR ZDRAVSTVA

Beroš: ‘Zadovoljstvo je vidjeti kako Dubrava u novim okolnostima širi duh zajedništva‘

Kada je riječ o situaciji u covid bolnici KB Dubrava, Beroš kaže da je bilo određenih propusta, no sada je to riješeno
Vili Beroš
 Srdjan Vrancic/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš je u Dnevniku Nove TV govorio o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, mjerama koje su na snazi u Hrvatskoj i predstojećoj koloni sjećanja u Vukovaru.

- Ono što je najvažnije glede obilježavanja jest da se građanima omogući obilježavanje obljetnice na adekvatan način. Ako odredimo adekvatan epidemiološki okvir tako se omogućuje da sve prođe adekvatno, rekao je Beroš.

Dodao je da su mjere koje su trenutno na snazi dobre, a svakodnevno se razmišlja o novim mjerama. Epidemiološka situacija u Hrvatskoj je slična onoj u Europi, kaže Beroš i dodaje:

- Tražimo balans između gospodarskih aktivnosti i očuvanja zdravlja.

Novinarka Dnevnika Nove TV je ministra upitala koja još zemlja u Europi ima tako liberalne mjere kao Hrvatska, na što je on odgovorio da je to pitanje za epidemiološku struku.

Kada je riječ o situaciji u covid bolnici KB Dubrava, Beroš kaže da je bilo određenih propusta, no sada je to riješeno.

- Bilo je određenih propusta u funkcioniranju, određenih pojedinačnih interesa ili diverzija, međutim to smo prepoznali na vrijeme. Vlada je rekla svoje, promijenjeno je Upravno vijeće i postavila je novog v.d. ravnatelja i mislim da je okrenuta jedna nova stranica. Zadovoljstvo je vidjeti kako Dubrava u novim okolnostima širi duh zajedništva, poručio je Beroš i dodao da su na ispomoć u tu bolnicu stigli i drugi zdravstveni djelatnici, oni koji nisu usko vezani uz pulmološke bolesti.

Osvrnuo se i na dug veledrogerijama, rekavši da je to moguće riješiti tako da se omogući financijsko stabilno poslovanje hrvatskog zdravstvenog sustava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:56