MINISTAR ZDRAVSTVA

BEROŠ ZGROŽEN PONAŠANJEM ZARAŽENIH DOKTORA NA REBRU 'Razočaran sam, nisam to očekivao od njih. Pa barem oni znaju mehanizme širenja virusa...'

Vili Beroš
 Damir Krajač / CROPIX

Ministar zdravstva Vili Beroš žestoko se u utorak na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite obrušio na liječnike koji se nisu pridržavali striktnih preporuka protiv širenja zaraze, nego su otišli na skijanje i kasnije nastavili raditi zatajivši informaciju da su se nalazili u inozemstvu.

- Na žalost, mogu konstatirati da pojedini liječnici, njih manjina, nisu se držali striktnih preporuka Upravnog vijeća KBC Zagreb koje je 5. ožujka izdalo preporuku da se ne putuje u inozemstvo. Po povratku nastavili su raditi. Nisam to očekivao, njihova je odgovornost veća od ostalih građana - jer rade s ljudima i jer znaju mehanizme prijenosa, izjavio je Beroš.

- Kao liječniku i ministru mi je žao što se to dogodilo. Ipak, epidemiolozi su odradili svoj posao, 128 liječnika i sestara je izolirano. Osim kardiološke intenzivne njege ni jedan drugi odjel nije pogođen. To je sticaj okolnosti, apeliram na sve kolege da se ponašaju jednako odgovorno kao i građani. Kolege će snositi zakonsku odgovornost i bit će sankcionirani unutar strukovnih organizacija. Nadam se i vjerujem da je ovo izuzetak i da neće narušiti povjerenje u najveći dio naših zdravstvenih djelatnika - rekao je ministar na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:51