TURIZAM U HRVATSKOJ

BESPLATNI INTERNET NA NAJMANJE 269 'HOTSPOT' LOKACIJA Do 1. srpnja na području cijele Hrvatske

ZAGREB - Do 1. srpnja na području cijele Hrvatske trebalo bi biti uspostavljeno najmanje 269 pristupnih 'hotspot' točaka za besplatni pristup internetu, od čega oko 244 na području primorskih županija, a oko 25 na kontinentu zemlje, izvijestili su danas iz Ministarstva turizma koje će uspostavu 'hotspotova' sufinancirati s 1,5 milijun kuna.

Ministarstvo turizma je ove godine po prvi put objavilo natječaj za program "Hotspot Croatia", prateći trendove na međunarodnom turističkom tržištu i zahtjevima suvremenih turista, a vjeruju da će to dodatno pridonijeti jačanju promocije i konkurentnosti hrvatskih odredišta.

Na natječaj je, kako se navodi, zaprimljeno ukupno 111 zahtjeva, od kojih je odobreno 75, temeljem kojih će biti uspostavljeno najmanje 269 pristupnih točaka na području cijele Hrvatske.

Ministarstvo će s ukupnih 1,5 milijuna kuna sufinancirati, u iznosu do 50 posto, uspostavu 'hotspot' lokacija odnosno pristupnih točaka bežičnog besplatnog interneta na turistički najfrekventnijim područjima poput glavnih gradskih trgova, šetališta, u blizini autobusnih i željezničkih kolodvora, trajektnih i nautičkih luka, te javnih plaža.

Na Jadranu se najviše takvih 'točaka' očekuje u Istri i na Kvarneru, a bit će označene posebnim grafičkim znakom što će posebno biti objavljeno i na web stranicama Hrvatske turističke zajednice (HTZ) te Ministarstva turizma.

Ministar turizma Darko Lorencin kazao je da je za jačanje turističke konkurentnosti Hrvatske bitno kontinuirano pratiti trendove i potrebe današnjih turista te im se pravovremeno prilagođavati. Vjeruje da će im to omogućili još brže i kvalitetnije snalaženje i boravak u hrvatskim odredištima.

Iz Ministarstva podsjećaju i da su se na natječaj mogle javiti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, a neki od ključnih kriterija pri odabiru projekata su bili broj ostvarenih turističkih noćenja u pojedinoj destinaciji te broj turističkih i ugostiteljskih objekata na predloženoj lokaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2024 05:28