ORGANIZIRALI SE

Besplatni obroci od ponedjeljka se dijele i u samoborskim osnovnim školama: ‘Do 16. siječnja ispunit će se svi uvjeti‘

Zbog velikog broja učenika te kuhinje i blagovaonice malog kapaciteta, u školi će se moći posluživati samo mliječni obroci

Ilustracija

 Tonci Plazibat/Cropix

Tjedan dana nakon ostalih, dvije velike samoborske osnovne škole s više od dvije tisuće učenika, od ponedjeljka kreću s realizacijom Vladine odluke o besplatnim obrocima. Osnovna škola Bogumil Toni, brojem učenika (1195) jedna od najvećih u Hrvatskoj te OŠ Samobor (oko 900 učenika) u tjednu za nama nisu imale tehničke uvjete za podjelu obroka zbog čega su u dogovoru s Gradom prolongirale primjenu mjere. U ostale četiri osnovne škole čiji je osnivač Grad Samobor s realizacijom mjere se krenulo 9. siječnja.

"Zbog velikog broja učenika te kuhinje i blagovaonice malog kapaciteta, u školi će se moći posluživati samo mliječni obroci – ne i kuhani. Sukladno dogovoru s osnivačem, besplatni obroci za učenike počeli bi se dijeliti od ponedjeljka, 16. siječnja, do kada se trebaju ispuniti svi preduvjeti", navela je na webu škole Milena Kolarec, ravnateljica OŠ Bogumil Toni.

Ravnatelj OŠ Samobor, Goran Ivan Matoš, potvrdio je da će od idućeg tjedna svi njihovi učenici dobivati mliječni obrok – onima u nižim obrocima hrana će se dostavljati u učionice, a učenici viših razreda obrok će konzumirati u blagovaonici. Kuhinja i blagovaonica imaju kapacitet za stotinu učenika, u kojima su obrok dosad dobivali ‘boravkaši‘.

– Zbog nedostatka prostora i drugih tehničkih problema dogovoreno je da naše dvije velike škole prvi tjedan nastave u ovome polugodištu s prehranom idu po starome. To ne znači da djeca nisu imala nikakav obrok jer u našoj školi već tri godine svi učenici dobivaju tri puta tjedno besplatno voće, a jednom tjedno mliječni obrok, objasnio je Matoš.

Samoborska gradonačelnica Petra Škrobot prethodno je najavila da će škole organizirati prehranu u skladu s mogućnostima, navodeći administrativne, prostorne kadrovske i ostale probleme, poput kratkoće vremena za realizaciju mjere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:18