SVE JE PRIJAVIO POLICIJI

BEUS RICHEMBERG DOBIO OZBILJNE PRIJETNJE SMRĆU 'Ne može ti nitko više pomoć, počni se molit. Imam točno sedam metaka'

 
 CROPIX

Potpredsjednik Kluba zastupnika GLAS-a, Goran Beus Richemberg, jučer se, nakon što si je Slobodan Praljak oduzeo život u haškoj sudnici, oglasio na Facebooku kazavši kako je 'samoubojstvo izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac'.

- Pokušaji koji dolaze iz vrha HDZa da se Hrvatski sabor instrumentalizira tako da na sutrašnjem nastavku sjednice nekom posebnom izjavom odbaci pravomoćnu presudu Haaškog tribunala te da se za osuđenog ratnog zločinca održi minuta šutnje potpuno su neprihvatljivi i skandalozni. GLAS u takvom dezavuiranju Hrvatskog sabora neće sudjelovati! - napisao je Beus koji je danas odbio sudjelovati u minuti šutnje u Saboru.

Međutim, njegovi stavovi iznervirali su neke, pa je zbog izjava dobio i prijetnje smrću.

Na svom profilu danas je objavio te prijetnje, kao i fotografiju pištolja.

'Izbost ću te na otvorenoj cesti majmune', 'Nemoze ti niko vise pomoc pocmi se molit majmune', 'Metnicu ti kalibar 9x19 izmedu ociju kujo', 'Imam tocno 7metka prvo cu ti zenu ubit pi*ko', neke su od, kako kaže Beus, stotina ogavnih i primitivnih poruka koje je primio.

Kazao je i kako je sve prijetnje proslijedio policiji.

- Hvala svima koji su ostali hladne glave, ma koliko imali vrelo srce, kojima se zdrav razum suprotstavio pokušajima manipulacije njihovim emocijama i koji su podržali čvrst i dosljedan stav GLASa da se očuvaju temeljna načela pravne države i vladavine prava kako bi u prvome planu uvijek bili interesi žrtava a ne onih koji su sudjelovali ili bili odgovorni zratnim zločinima.
Primio sam i stotine ogavnih i primitivnih uvreda. One idu s rizicima obavljanja javne dužnosti i koliko god to bilo teško prihvatiti jer su odraz loše političke kulture spadaju u slobodu izražavanja, slobodu govora. Međutim, otvorene prijetnje smrću proslijedio sam policiji na daljnje postupanje. Oni će valjda utvrditi jesu li ozbiljne ili ne - napisao je.

Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:32