PORUKA BOŽIĆA

'BEZ BRATSTVA JE NEMOGUĆE PRAVEDNO DRUŠTVO' Puljić čestitao Božić

Čestitka predsjednika HBK predsjedniku Josipoviću i predsjedniku Sabora Leki
ZAGREB - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić uzvratio je čestitku predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću i predsjedniku Hrvatskoga sabora Josipu Leki u povodu svetkovine Božića i Nove godine, izvijestio je večeras Tiskovni ured HBK.

„Sa zahvalnošću sam primio Vašu čestitku u povodu našega velikog kršćanskog blagdana Božića u kojoj izričete i dobre želje za nastupajuću 2014. godinu.

Naša drevna božićna pjesma, 'Svim na zemlji mir veselje!' odjekivat će u crkvama, na trgovima i u obiteljima diljem Lijepe Naše. Mir je, naime, jedna od temeljnih ljudskih vrjednota. A veselje, radost i čežnja za mirom usađena je u dušu svakoga bića. Ona ispunja čovjeka vedrinom, otvara njegov um i srce za potrebe drugih i razvija osjećaj pravoga bratstva", ističe nadbiskup Puljić.

Podsjeća da u "ovogodišnjoj poruci za Svjetski dan mira, koji se obilježava 1. siječnja 2014., papa Franjo naglašava kako je bratstvo i otvorenost prema drugima temelj i put mira.

U srcu svakog muškarca i žene, veli on, 'prebiva želja za puninom života, koja uključuje nezatomljivu čežnju za bratstvom kao bitnom dimenzijom čovjeka, i zaključuje kako je 'bez bratstva nemoguće graditi pravedno društvo i postojan i trajan mir. A bratstvo se najprije uči u krilu obitelji koja je njegov izvor, te samim tim temelj i pravi put mira'. Papa nas, dakle, vraća korjenima, našim obiteljima i našem zajedništvu", navodi nadbiskup Puljić i dodaje: "Zbog toga u kriznom vremenu brojnih nemira, rezigniranosti i pomanjkanja vedrine poželio bih neka u srcima našim ljudi odjekuje božićna pjesma i poruka 'o miru i veselju'. Jer, Dijete nam se rodilo, Bog nam je darovan. A slavlje Božića neka osnaži onu urođenu želju za puninom života i čežnju za bratstvom kako bi raslo i jačalo naše zajedništvo i međusobno razumijevanje".

"U tome duhu u ime Hrvatske biskupske konferencije, svećenika, redovnika i redovnica i svih vjernika, te u svoje ime, Vama, gospodine Predsjedniče, Vašoj obitelji, kao i svim Vašim suradnicima želim čestit Božić i blagoslovljenu Novu 2014. godinu! Neka Novorođeni Isus prati Vaš rad i Vaše nastojanje u službi općega dobra“, navodi predsjednik HBK nadbiskup Puljić u čestitki predsjedniku Republike Josipoviću i predsjedniku Hrvatskog sabora Leki

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2022 15:43