Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) u suradnji s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu (HAPIH) proteklog je tjedna u Osijeku održala Jesensku školu za 30-ak stručnjaka iz pretpristupnih zemalja (BiH, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Turska i Albanija), a tema ovogodišnjeg izdanja škole bila je gradnja kapaciteta stručnjaka u području biljnog zdravstva i kemijske procjene rizika u državama korisnicama IPA programa. U Osijeku je bila i visoka dužnosnica EFSA-a Barbara Gallani, voditeljica Odjela za komunikaciju i partnerstvo, s kojom smo razgovarali o velikim izazovima na zaštiti sigurnosti hrane u Europskoj uniji.
*Što vidite kao najveće izazove u pretpristupnim zemljama EU po pitanju sigurnosti hrane i kako se s njima nosite?
- Jedan od najvećih izazova s ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....