INTERVJU: BARBARA GALLANI

‘Bez obzira na cijenu koju si ljudi mogu priuštiti, naš sustav osigurava da je hrana u Europi sigurna za jelo!‘

Razgovali smo s voditeljicom Odjela za komunikaciju i partnerstvo, o velikim izazovima na zaštiti sigurnosti hrane u Europskoj uniji

Barbara Gallani

 Marin Franov/Cropix
Razgovali smo s voditeljicom Odjela za komunikaciju i partnerstvo, o velikim izazovima na zaštiti sigurnosti hrane u Europskoj uniji

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) u suradnji s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu (HAPIH) proteklog je tjedna u Osijeku održala Jesensku školu za 30-ak stručnjaka iz pretpristupnih zemalja (BiH, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Turska i Albanija), a tema ovogodišnjeg izdanja škole bila je gradnja kapaciteta stručnjaka u području biljnog zdravstva i kemijske procjene rizika u državama korisnicama IPA programa. U Osijeku je bila i visoka dužnosnica EFSA-a Barbara Gallani, voditeljica Odjela za komunikaciju i partnerstvo, s kojom smo razgovarali o velikim izazovima na zaštiti sigurnosti hrane u Europskoj uniji.

*Što vidite kao najveće izazove u pretpristupnim zemljama EU po pitanju sigurnosti hrane i kako se s njima nosite?

- Jedan od najvećih izazova s ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 11:13