OŠTEĆENJE CJEVOVODA

Bez vode brojna mjesta Vukovarsko-srijemske županije, radovi na sanaciji kvara trajat će cijelu noć

Trenutno se rade iskopi i stabilizacija terena kako bi se mogao utvrditi točan razmjer štete te pristupiti sanaciji cjevovoda

Puknuće cjevovoda/Ilustracija

 Boris Kovacev/cropix

Stanovnici brojnih mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji ostali su u utorak navečer bez opskrbe pitkom vodom zbog oštećenja Regionalnog vodoopskrbnog cjevovoda kojim se iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima opskrbljuje više od 100.000 stanovnika te županije.

Iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije izvijestili su kako je Regionalni vodoopskrbni cjevovod oštećen uslijed radova na krčenju kanala uz autocestu Lipovac – Zagreb, i to neopreznim rukovanjem građevinskim strojem.

Ekipe Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije odmah po dojavi izašle su na teren te pristupile sanaciji kvara.

Trenutno se rade iskopi i stabilizacija terena kako bi se mogao utvrditi točan razmjer štete te pristupiti sanaciji cjevovoda, navodi se u priopćenju.

Zbog kvara odmah su bez vode ostali korisnici u Babinoj Gredi, Bošnjacima, Posavskim Podgajcima, Gunji, Drenovcima, Rajevom Selu, Strošincima, Soljanima, Gradištu, Cerni, Šiškovcima, Rokovcima, Andrijaševcima, Slakovcima, Srijemskim Lazama, Komletincima, Privlaci, Jarmini, Gabošu, Markušici, Podrinju, Antinu, Tordincima, Korođu, Ostrovu te u Županji i Otoku.

Zbog smanjenog tlaka stanovi na višim katovima zgrada u Vinkovcima također su ostali bez vode. Od predvidivo 21 sat bez vode će ostati i grad Vinkovci te naselja Mirkovci, Nuštar, Marinci, Cerić, Ivankovo, Retkovci, Prkovci i Vođinci.

“Radovi na sanaciji kvara trajat će cijelu noć te se nadamo kako ćemo tijekom sutrašnjeg dana uspostaviti normalnu vodoopskrbu u svim navedenim naseljima i gradovima”, navode iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:03