AKCIJA SPAŠAVANJA

BiH: GSS stigao do hrvatskog planinara i počeo spuštanje u podnožje Čvrsnice

Planinar je promašio stazu te došao do iznimno opasnoga dijela uspona na taj vrh
 Screenshot/Youtube

Pripadnici Gorske službe spašavanja u Hercegovini stigli su u četvrtak nešto iza 20 sati do hrvatskog planinara koji je zalutao i zatražio pomoć na putu prema iznimno opasnom vrhu na planini Čvrsnici, te su započeli njegovo spuštanje na sigurno.

„Naši ljudi su stigli do planinara iz Velike Gorice te su počeli njegovo spuštanje prema ponožju uspona. Sreća je da je taj prostor pokriven signalom pa je mogao uputiti poziv u pomoć“, rekao je za Hinu voditelj Gorske službe spašavanja iz Jablanice Ajdin Jašarević.

Pojasnio je kako su gorski spašavatelji GSS Jablanica, HGSS Čitluk, GSS Mostar i HGSS Mostar krenuli u ovu akciju utvrđujući sidrišta i sustave za spuštanje i izvlačenje planinara.

Velikogorički planinar se danas uputio prema vrhu Veliki Kuk na planini Čvrsnici. No, planinareći je promašio stazu te došao do iznimno opasnoga dijela uspona na taj vrh.

Prema Velikome kuku vodi jedan od najatraktivnijih uspona na bosanskoheregovačkim planinama iz kanjona Dive Grabovice. Veliki Kuk je stijena koja sa svojih 1350 metara predstavlja najvišu stijenu na Balkanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:49