ŠVEDSKI MINISTAR

BILDT LJUT NACROATIA AIRLINES 'Umjesto uDubrovniku, završio sam u Splitu!'

Stvari su postale još gore! To nije baš pristojno ponašanje - napisao je Bildt na svom Twitter profilu
Swedish Minister of Foreign Affairs Carl Bildt speaks about European relations with Russia in the wake of Russian actions in the Crimea region of Ukraine, during a discussion at the Atlantic Council in Washington, DC, July 8, 2014. AFP PHOTO / Saul LOEB
 SAUL LOEB/AFP

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt obrušio se putem Twittera na hrvatsku aviokompaniju Croatia Airlines koja ga je, kako smatra, pošteno 'izvozala'. Naime, Bildt je letio na Croatia forum pod nazivom „EU integracija Zapadnog Balkana: trenutna situacija“ koji se održava u Dubrovniku od 10. do 12. srpnja.

Ministar je iz Washingtona preko Frankfurta trebao stići u Dubrovnik, no nenadano je, zbog vremenskih neprilika, završio u Splitu.









- Trebao sam doći u Dubrovnik, no umjesto toga našao sam se u splitskoj Zračnoj luci. Ovo je još uvijek regija puna iznenađenja - komentirao je Bildt.

No to što aviokompanija putnike nije obavijestila o slijetanju u drugi grad nije jedino što ga je naljutilo. Naime, zrakoplov je umjesto ponovno za Dubrovnik poletio natrag za Zagreb.









- Stvari su postale još gore! Nakon što smo poletjeli iz Splita, avion Croatia Airlinesa se jednostavno okrenuo i odveo u Zagreb. To nije baš pristojno ponašanje - iznerviran je dva sata nakon prvog tweeta napisao na svom Twitter profilu.

No tu nije bio kraj njegovim mukama - i u Zagrebu su putnici morali čekati jer je aviokompanija odlučila promijeniti posadu.









- Drama se nastavlja. Sada su nam kazali da moraju zamijeniti posadu. Baš lijepo od njih što su nas sve poveli na ovu vožnju - ironičan je bio ministar.









A onda je u jednom trenutku iz aviona napisao: - Posljednje novosti: možda letimo prema Dubrovniku. Ili negdje drugdje. Život je cirkus.









Kada je napokon sletio u Dubrovnik, poručio je: - Moj put iz Washingtona, preko Frankfurta, Splita i Zagreba, s obiljem konfuzije, konačno je završen.









Tijekom rata u bivšoj Jugoslaviji Carl Bildt bio je posebni izaslanik Europske unije i UN-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 19:02