'PULS HRVATSKE'

Bilić se ispričao: Mržnja razara one koji je upućuju, a ne one kojima je upućena

 Boris Kovačev/Cropix

Prošlotjedna emisija 'Puls Hrvatske' izazvala je veliku medijsku buru zbog skandaloznog pitanja o Hitleru koje je pročitano u emisiji.

Novinarka HTV-a Ruža Ištuk koja je bila zadužena za putanja gledatelja, sankcionirana je zbof antisemitskog ispada prebacivanjem na drugo radno mjesto, a Branimir Bilić večeras se ispričao zbog toga, ali i dao novog povoda za rasprave.

- U prošlotjednoj emisiji Pulsa Hrvatske doista nenamjernim propustom objavljeno je e-mail pitanje antisemitskog sadržaja. Iako sam se od govora mržnje odmah javno ogradio u spomenutoj emisiji, ovom prilikom u ime cijele ekipe Pulsa Hrvatske, svoje osobno ime i ime HTV-a iskreno se ispričavam svim gledateljicama i gledateljima, koje je to pitanje povrijedilo. Napominjem da naš posao je bio i ostaje istina, sloboda, odgovornost, etičnost, tolerancija, različitost protiv govora mržnje i svih totalitarizama', riječi su kojima je Bilić započeo ovotjednu emisiju.

Nakon toga je Bilić uputio i poruku svima koji su usudili upozoriti na prošlotjedni ispad u njegovoj emisiji:

- Naša poruka iz Pulsa Hrvatske i za sve one iz medijskog, financijskog, tajkunskog i kriminalnog podzemlja u Hrvatskoj, koji su ovih dana pozivali na neviđeni linč, besramne uvrede i govor mržnje prema novinarskoj i uredničkoj ekipi Pulsa Hrvatske – samo napominjem, gospodo, mržnja razara one koji je upućuju, a ne one kojima je upućena'.

- Obećavam da će 'Puls Hrvatske' i dalje hrabro, usprkos prijetnjama iz medijskog podzemlja, bankarskih lobija i mafijaške hobotnice u Hrvatskoj, bez cenzure slobodno i odgovorno analizirati najbitnije društvene teme, ne štedeći nikoga, a štiteći dostojanstvo svakoga čovjeka u Hrvatskoj i u svijetu - obećao je Branimir Bilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 23:38