PODRŠKA

Bill Clinton: Dragane, Hrvatska i vi primjer ste regiji

Večera je održana u New Yorku, u luksuznoj rezidenciji jednog od najbogatijih Amerikanaca

NEW YORK - Kandidat na izborima za predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. Dragan Primorac susreo se u utorak navečer u New Yorku s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom.

Pozdravi i lijepe želje

Suprug sadašnje državne tajnice Hillary poželio mu je uspjeh u kampanji i pohvalio njegove dosadašnje rezultate u radu, ali i napredak Hrvatske.

- Primjer koji ste vi dali trebaju slijediti i drugi u regiji, primerice Kosovo, pa i šire - rekao je tom prilikom Clinton. Clinton i Primorac susreli su se na večeri na kojoj su se prikupljala sredstva za kampanju kongresmena Kendricka Meeka iz Floride, koji se namjerava kandidirati za senatora.

Večera je održana za mali broj odabranih uzvanika u luksuznoj newyorškoj rezidenciji Cathy i Marka Lasryja, jednog od 400 najbogatijih Amerikanaca, prema Forbesu “teškom” 1,1 milijardu dolara.

Poziv sredili izraelski lobisti

Jutarnji doznaje da je poziv za ovaj susret Primorac dobio preko izraelskog lobista Howarda Asha, poznatog po utjecaju u američkim i britanskim političkim krugovima. Primorac je Asha upoznao tijekom svog posjeta Izraelu.

Na fundraiser zapravo nije teško doći. Dovoljno je samo moći stupiti u kontakt s organizatorom te uplatiti predviđenu svotu novca.

Ovisno o uplaćenoj svoti dobiva se vrijeme za razgovor s uglednicima, mjesto za stolom bliže ili dalje glavnom gostu i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:25