HUMANITARNA AKCIJA

Bina Istra i partneri donirali pulskoj Općoj bolnici medicinsku opremu

Radi se o 15 uređaja za defibrilaciju odnosno oživljavanje koji će biti raspoređeni na više bolničkih odjela
 Goran Šebelić/Cropix

U sklopu humanitarne akcije „Život nema cijenu“ koju Bina Istra realizira zajedno sa svojim poslovnim partnerima, u srijedu je pulskoj Općoj bolnici uručena donacija medicinske opreme u vrijednosti od 400 tisuća kuna za najveću istarsku zdravstvenu ustanovu.

"Bina Istra kroz svoj program održivog razvoja redovito sudjeluje u podupiranju humanitarnih projekata i onih usmjerenih na razvoj lokalne zajednice. Na tragu toga, u srpnju smo pokrenuli humanitarnu akciju "Život nema cijenu", a već krajem ljeta smo je uspješno priveli kraju", kazao je direktor Bina-Istre Dario Silić.

Dodao je kako su zajedno s poslovnim partnerima prikupili iznos od dva milijuna kuna koji će biti donirani ključnim zdravstvenim ustanovama - Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu, Kliničkom bolničkom centru u Rijeci te Općoj bolnici Pula kojoj je danas uručeno 15 defibrilatora ukupno vrijednosti 400 tisuća kuna.

Govoreći o današnjoj donaciji tehnički direktor Bina Istre Christian Santaleza naglasio je kako je riječ je o medicinskoj opremi koju će uglavnom koristiti hitni prijem, kardiovaskularni odjeli dok će dio opreme također biti instaliran i u operacijskim salama.

"Očito smo ponovno pred osjetljivim razdobljem po pitanju covida. Našom gestom nadamo se pomoći zdravstvenom osoblju koji će ponovno, kao što je to bilo proteklu zimu, pokazati veliku požrtvovnost i angažman", istaknuo je Santaleza. Istarski župan Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo samom donacijom za koju je kazao da predstavlja nastavak tradicije suradnje s Bina Istrom. Izrazio je nadu da će i u budućnosti biti još motiva da se dio prihoda preusmjeri u društveno odgovorno poslovanje.

Ravnateljica Opće bolnice Pula dr. Irena Hrstić istaknula je da donacija ima veliki značaj za bolnicu te pojasnila da se radi o 15 uređaja za defibrilaciju odnosno oživljavanje koji će biti raspoređeni na više bolničkih odjela s naglaskom na hitni prijem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:31