CAPAK O HREBAKU

‘Bio je negativan. Dakle, nije mogao biti zarazan 36-48 sati, a sve drugo je njegova odluka‘

Šef HZJZ-a je kazao da je Hrebaku napisao mišljenje u kojem stoje samo činjenice
Bruno Konjevic/ pool/CROPIX
 Bruno Konjevic/Cropix

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak komentirao je situaciju sa zastupnikom Darijem Hrebakom.

- HZJZ je zaprimio poziv od Hrebaka da se želi o vlastitom trošku testirati jer je bio na sjednici Gradske skupštine u Bjelovaru gdje je lokalna epidemiologinja proglasila da svi koji su bili prisutni trebaju u samoizolaciju.

Mi smo mu to omogućili, on je platio svoj test, zatražio je i epidemiološko mišljenje. Budući se radilo o večernjim satima, drugih epidemiologa u Zavodu nije bilo i ja sam mu napisao mišljenje u kojem stoje samo činjenice.

S obzirom na to da se testirao i test je bio negativan 36-48 sati nije mogao biti zarazan, sve drugo je njegova odluka i s tim nemam veze - kazao je Capak.

Capak je kazao da to može učiniti bilo koja osoba.

- HZJZ uzima bris, daje se rezultat brisa i šalje se račun na kućnu adresu. Nije praksa da se za vrijeme samoizolacije ide na testiranje, iako teoretski ta mogućnost postoji. Ako se testirate i niste zarazni, onda niste zarazni. To nije uobičajena praksa nego ljudi ostaju u samoizolaciji osim onih koji se imaju razloga testirati - kazao je Capak.

Je li Hrebak u povlaštenom položaju kako tvrdi HUBOL?

- To ne stoji jer je čovjek zatražio test, ta mogućnost postoji. Donesen je cjenik i svaka osoba može naručiti sebi test i testirati se po cijenu koju je odredio HZZO.

Kada prođe vrijeme kada osoba nije zarazna mora u samoizolaciju, tako sam i ja bio u samoizolaciji i testirao sam se. Od mog rizičnog kontakta do momenta testiranja sam imao najmanje 300 kontakata i zato sam se testirao, a nakon toga sam bio 14 dana u samoizolaciju - kazao je Capak.

- Ne mogu komentirati Hrebakovu izjavu o epidemiologinji, moja namjera nije bila miješati se u politiku - dodao je.

Capak je kazao i da Hrebaku nije preporučio niti da ide ili ne ide u Sabor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:47