VELIKA LJUBAV

BIO JE PROGRAMER, ALI SVE JE OSTAVIO ZBOG KONJA Zagrepčanin nakon više od 20 godina pred računalom postao jedan od trojice školovanih potkivača u RH

 Darko Tomaš / CROPIX

Nekad programer, a danas potkivač, Nenad Dijanović jedan je od trojice školovanih potkivača u Hrvatskoj. Nakon više od dvadeset godina pred računalom radi ono što želi, ispunjen je i zrači vedrinom.

Kao informatički stručnjak radio je više od dva desetljeća, a onda je osjetio zasićenje i odlučio se na zaokret. Odlučio je postati potkivač konja, piše HRT.

- Otišao sam u Sjedinjene Američke Države i evo prije deset godina sam se iškolovao, vratio se u Hrvatsku i već skoro deset godina obavljam ovaj posao, vrlo interesantan... Jako ga volim raditi - rekao je Nenad, o kojem je Jutarnji list još lani objavio veliku priču.

Premda mu kao informatičkom stručnjaku nije nedostajalo posla, a to je i danas sve traženija profesija, kao potkivač još je zaposleniji. Konje treba potkivati svaka dva mjeseca, a potkivača je premalo. Radni dan često počinje u četiri ujutro i završava tek navečer. Međutim, ne smeta mu rano buđenje ni teška zaštitna oprema ispod koje mu je ljeti posebno vruće.

Koliko god obožava posao i konje, nikad ne jaše. Sigurniji je na tlu, ispričao je u prilogu za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:58