POTRES U VLADI

'BIO SAM IZLOŽEN HAJCI BEZ DOKAZA, A NISAM UČINIO NIŠTA PROTUZAKONITO' Ostojić objasnio zašto je otišao

Iako je u podne trebao dati izjavu za javnost, bivši ministar građanima se obratio putem priopćenja
Zagreb, 110113.Ministarstvo turizma.Predstavljanje rezultata turistickog prometa u Hrvatskoj 2012.godine, i kljucnih aktivnosti Ministarstva u 2013. godini.Na fotografiji: Ministar Veljko Ostojic.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

Bivši ministar turizma Veljko Ostojić trebao je danas u podne na konferenciji za novinare detaljnije obrazložiti razloge svoje ostavke. No, ipak je to učinio u priopćenju za javnost.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Kao što vam je poznato, jučer sam podnio ostavku na mjesto ministra turizma u Vladi Republike Hrvatske. Događanja proteklih dana te pritisci kojima sam bio izložen, rezultirali su odlukom koja je po mojoj vlastitoj procjeni u ovom trenutku bila jedina ispravna. Iako bez i jednog konkretnog dokaza, bio sam izložen svakodnevnoj hajci koja mi nije omogućavala obavljanje posla na profesionalnoj razini koju sam postavio u Ministarstvu za moje suradnike i sebe. Ponavljam još jednom: nisam učinio ništa protuzakonito.

U Vladu sam došao otvorenog srca, kao profesionalac, kao osoba koja je cijeli život u turizmu i koja ima jasnu viziju njegova razvoja, sa željom da, u suradnji s drugim ministarstvima, privatnim sektorom, strukovnim udrugama i svim zainteresiranima učinim pomake, prije svega, u konkurentnosti sektora što je ključ budućnosti hrvatskog turizma.

Sa zadovoljstvom mogu reći da smo u proteklih godinu i tri mjeseca učinili ono na što hrvatski turizam čeka već godinama. Uvedena je tako diferencirana stopa PDV-a, čiji će se učinci narednih godina sigurno i jasno vidjeti, izradili smo kvalitetnu Strategiju razvoja turizma do 2020. godine, s jasno definiranim i kvantificiranim ciljevima, oživjeli smo investicijsku aktivnost, duplirajući investicije u odnosu na proteklu godinu, izvršili smo ciljanu izmjenu Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, pripremili sveobuhvatne izmjene niza zakona od kojih bih posebno istaknuo Zakon o turističkom zemljištu, izvršili bitne promjene u operativnom marketinškom planu Hrvatske turističke zajednice kao i u komuniciranju s tržištem uopće. Na kraju, prošla turistička sezona bila je najbolja u hrvatskoj povijesti.

Osobno sam zadovoljan onime sto smo učinili i nadam se da će Ministarstvo, zbog dobrobiti ove zemlje , nastaviti istim smjerom kojim smo krenuli te da će nastaviti projekte koje smo započeli. Kada sam dolazio na ovo mjesto vjerovao sam da ću sve zacrtano dovršiti do kraja, no imam puno povjerenje da će to znati učiniti moji suradnici.

Želim zahvaliti na suradnji svojem timu u Ministarstvu, kolegicama ministricama, kolegama ministrima i novinarima koji su nas pratili. No, posebnu zahvalu upućujem svim turističkim radnicima Hrvatske, koji nam svojim radom daju razlog da na njih budemo ponosni.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:19