GRADONAČELNIK.HR

Bira se najljepši park u Hrvatskoj: Pobjednika će zajedno odlučiti broj lajkova i kriterij struke

Za titulu najljepšeg parka natječe se 27 parkova iz 18 gradova i 2 općine, a nekoliko parkovima bogatih gradova prijavilo je više svojih kandidata.

Najljepši parkovi Hrvatske

 Gradonačelnik.hr

Krenuo je izbor najljepših parkova u Hrvatskoj, novi projekt gradonačelnik.hr-a. Slike parkova kandidata objavljene su na FB stranici gradonačelnik.hr na kojoj od danas pa do 6. srpnja u podne možete pronaći i lajkati svoje favorite.

Izbor Najljepših parkova u Hrvatskoj, po uzoru na uspješne i popularne izbore za Najljepši vrtić i Najljepši advent, gradonačelnik.hr ove godine prvi put provodi na svojoj Facebook stranici. Uz izbor na Facebooku, u kojemu će presuditi broj lajkova, najljepše i najfunkcionalnije parkove birat će i stručni žiri. U suradnji sa Hrvatskim društvom krajobraznih arhitekata gradonačelnik.hr razradio je niz stručnih kriterija temeljem kojih će – Mario Jukić, predsjednik HDKA, Andrea Knez, potpredsjednica HDKA te predstavnik gradonačelnik.hr-a, izabrati najljepše i najfunkcionalnije parkove.

Za titulu najljepšeg parka natječe se 27 parkova iz 18 gradova i 2 općine, a nekoliko parkovima bogatih gradova prijavilo je više svojih kandidata. Karlovac i Slavonski Brod imaju, tako, po tri svoja parka u izboru – za titulu najljepšeg bore se karlovački parkovi Arboretum, Vrbanićev perivoj i Velika promenada, te Park prekinuto djetinjstvo, Park u Tvrđavi i Bord Game Park iz Slavonskog Broda. Po dva parka prijavili su, nadalje, Grad Donji Miholjac i Virovitica. Donji Miholjac prijavio je svoje Park Matice Hrvatske i Perivoj Prandau i Mailath, a Virovitica Gradski park i Franjevački park.

Grad Bjelovar prijavio je svoj Središnji gradski park, Makarska se natječe sa svojim parkom na Gradskom groblju sv. Križa, Našice su prijavile svoj Veliki park – Perivoj Pejačević, Novska svoj Gradski park, Opatija Park sv. Jakova, Osijek Sakuntalin park, Slatina svoj Park EPIcentra Sequoia, Solin svoj Gospin park, Valpovo Barokni perivoj, Vinkovci svoj Park na trgu Bana Šokčevića, Zlatar Park hrvatske mladeži, Ludbreg svoj Otok mladosti, Jastrebarsko Perivoj dvorca Erdody, Šibenik Perivoj Roberta Visianija, a Rovinj svoj Zlatni rt. Općina Ernestinovo prijavila je, pak, svoj Park skulptura, dok se Općina Goričan natječe sa svojim parkom na jezeru Šuderica.

'Ovim putem svim gradovima i općinama još jednom zahvaljujemo što su se uključili i prekrasnim slikama svojih parkova postali dio našeg najzelenijeg i jednog od najljepših projekata kojim, sukladno našoj generalnoj filozofiji i pristupu, želimo promovirati najbolje prakse, trud i ulaganja lokalnih vlasti u podizanje kvalitete života svojih građana te potaknuti pozitivnu konkurenciju i 'sheranje' dobrih praksi. Ovaj put fokus je na zelenim gradskim površinama, plućima gradova, mjestu za odmor, rekreaciju, punjenje baterija i bijeg od svakodnevnog stresa i užurbanog života. Mi smo se već nauživali prekrasnih fotografija svih prijavljenih parkova koje oslikavaju i velika ulaganja, trud i kreativnost, ali nadasve stručnost gradskih službi koje se bave njihovim uređenjem i održavanjem. Na tome im čestitamo i želimo puno sreće i lajkova u ovom izboru pa neka pobjede – najljepši!', poručuju s portala gradonačelnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:49