VIDOVIĆ PROTIV ŽINIĆA

Bira se nasljednik Marine Lovrić Merzel, izlaznost u drugom krugu mala

Zagreb, 050214.U prostorijama SDP-a na Iblerovom trgu odrzava se sastanak predsjednistva SDP-a.Na fotografiji: Ivana Lovric Merzel, sisacka zupanica dolazi na sastanak.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

>>> NOVO 11:37 U nedjelju u sedam sati otvoreno je 341 biralište za drugi krug izborana za sisačko-moslavačkog župana. Građani biraju nasljednika Marine Lovrić Merzel, a drugi krug plasirali su se Ivo Žinić (HDZ) i Davorko Vidović (SDP).

Od registriranih 152.493 birača, prema podacima Županijskog izbornog povjerenstva, do 11 sati glasovalo je njih 10,68, što je za gotovo tri posto više nego prije dva tjedna kada je na izbore izašlo 7,41 posto birača. U županijskom središtu Sisku glasovalo je 12,79 posto birača, a prije dva tjedna njih 9,93 posto.

Najveća izlaznost zabilježena je u Majuru, gdje je do 11 sati glasovalo 16,84 posto birača, a najmanja u Velikoj Ludini, gdje je na izbore izašlo njih samo 7,39 posto.

U izborno povjerenstvo nije primljen niti jedan prigovor o kršenju izborne šutnje ili durgih izbornih pravila.

--------------------------

SISAK - Danas, u nedjelju, 26 listopada u sedam sati otvoreno je 341 biralište na kojem 152.493 građana Sisačko-moslavačke županije bira novog župana.

Tko će biti novi župan, da li pobjednik prvog kruga Ivo Žinić, kandidat HDZ-a, HSS-a i BUZ-a, koji je u prvom krugu osvojio 48,42 posto glasova, ili Davorko Vidović, kandidat koalicije SDP-HNS-HSU-SDA, koji je osvojio 33,8 posto glasova, znat će se u nedjelju navečer, već iza 20 sati.

Birališta će biti otvorena od 7 do 19 sati, a oba kandidata se nadaju da će izaći više birača nego u prvom krugu, kada je zabilježena rekordno slaba izlaznost na izbore. Naime, u prvom krugu glasovalo je 27 posto od upisanih birača, odnosno njih svega 40.738. To je u povijesti Sisačko-moslavačke županije najslabiji odaziv na izbore.

Vidovićevi kandidati za dožupane su Zdenko Vahovec SDP i Ivan Nekvapil HNS, dok su kandidati za dožupane Ive Žinića Anita Sinjeri Ibrišević HSS i Marin Piletić HDZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2024 22:07