POŽALIO SE NA FACEBOOKU

BIROKRATSKA ZAVRZLAMA ZBOG 'Moram dobiti nepostojeći dokument da bi mi izdali novi. Hrvatska je zemlja s posebnim mentalnim potrebama...'

 
 Nikola Vilic / CROPIX

Jedan se građanin na Facebooku požalio na birokratsku zavrzlamu na koju je naišao prilikom tehničkog pregleda svojeg automobila.

Kako su mu u prometnoj dozvoli popunjene sve rubrike, potrebno je izdavanje nove prometne dozvole, no kako bi nova prometna dozvola bila izdana, on mora priložiti knjižicu vozila. No taj je dokument zagubio. Kako je knjižica vozila kao dokument ukinut još 2013. godine, ovaj građanin nije smatrao da će to sada biti problem, no ipak je tako.

Svoje je iskustvo prenio na Facebooku.

'Zašto je Hrvatska na dnu Europe? Zato jer je najgluplja. Ono, skroz je najgluplja. Zemlja s posebnim mentalnim potrebama.

Gle sad. Tehnički pregled auta. U prometnoj su mi dozvoli popunjene sve rubrike, pa trebam novu. E, ali za izdavanje nove treba priložiti knjižicu vozila.

Ja to ne mogu jer mi se negdje izgubila. Nitko se time nije opterećivao jer je knjižica vozila kao vrsta dokumenta ukinuta još prije šest godina. Taj se dokument još od 2013. više ne izdaje. Ne postoji. Tko god sad obnavlja prometnu, a još uvijek ima knjižicu vozila, treba tu staru knjižicu priložiti, ona se onda poništi i više ju nemaš. The end.

E, ali j*** -- ja NEMAM taj nevažeći i više nepostojeći i nepotrebni dokument, pa mi oni ne mogu izdati prometnu. Da bi izdali prometnu, moraju poništiti knjižicu vozila. A oni nemaju što poništiti.

I onda, logično -- što drugo? -- moram ići na policijsku stanicu, prijaviti gubitak nepostojećeg i nevažećeg dokumenta i tražiti izdavanje novog, iako je nevažeć i pravno nepostojeć. Onda s tim novim (nevažećim i nepotrebnim) dokumentom, kakav država već šest godina zapravo ne izdaje, odem na stanicu za tehnički pregled, e da bi oni taj (nevažeći i pravno nepostojeći) dokument mogli poništiti!

I onda bez frke dobijem novu prometnu. Jednostavno, kaj ne?', napisao je na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 01:34