PORUKA S OLTARA

Biskup Jezerinac: Za rat su krivi ateisti! Ranjenu i bolesnu Hrvatsku trebaju graditi i čuvati vjernici

Vojni ordinarij biskup poručio je da su vjernici pozvani graditi i čuvati ranjenu i bolesnu Hrvatsku
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Bog je u svakome koji ljubi. Ovaj agresorski rat koji je bio - to je posljedica ateizacije, bezboštva i odbijanja Boga - poručio je iz Crkve Presvetog Trojstva u Karlovcu vojni ordinarij, biskup Juraj Jezerinc, gdje je predvodio koncelebriranu svetu misu povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske 15. siječnja.

Poručio je da su vjernici pozvani graditi i čuvati ranjenu i bolesnu Hrvatsku.

- Neka vas Božja riječ osposobi, pročisti, prosvijetli i vodi tako da svatko od nas uloži samoga sebe i doprinese boljitku naše domovine, neka sve građane obuzme radost i ponos što danas žive i što su pozvani graditi Hrvatku, koja je, istina ranjena, bolesna, ali ona je mati naša i zato je traba voljeti i izgrađivati svojim poštenim radom, marljivošću i liječiti njezina rane.

Ako je itko pozvan to činti onda smo to mi vjernici ovoga naroda i ove zemlje . Vjerujem da se slažete samnom, pa tako neka bude - kazao je biskup Jezerinac dodajući da "zemlju ne smijemo varati ni obmanjivati, pljačkati i siromašiti, ne smijemo trovati zemlju ni mislima ni riječima ni djelima, ne smijemo je ostaviti vapajima, ne smijemo bježati od odgovornosti za nju i istine o njoj, jer zemlja - to smo mi".

Napomenuo je da se u vjeri raste, ilustrirajući to Hrvatima u komunizmu i biblijskim likom Nikodemom. Nikodem, židovski učitelj iz Novoga zavjeta, kaže biskup, prepoznao u Isusu Kristu Božjeg sina, ali nije imao u sebi dovoljno vjer pa je Isusu došao u noći.

- Tako smo imali puno ljudi, naših Hrvata nakon Drugog svjetskog rata, koji su silom prilika bili u partiji, ali najviše je bilo onih koji su dolazili svećeniku, vjenačavali se i krstitli - prisjetio se vojni ordinarij.

Nakon mise okupljeni su mimohodom krenuli u Gradsko kazalište Zorin dom, gdje je održan prigodni program.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:14