KOŠIĆ O PRVOM PREDSJEDNIKU

BISKUP 'Tuđman je Božji izabranik poslan da Hrvatima po Gospodinu daruje slobodu'

 CROPIX

SISAK - Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u srijedu 10. prosinca u svetištu Sv. Mati Slobode u Zagrebu misu zadušnicu za prvog predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franju Tuđmana.

U prepunoj crkvi, uz brojne građane, misi je nazočila i obitelj Tuđman, nekoliko generala, hrvatski branitelji, hrvatski ratni vojni invalidi te predstavnici HDZ-a na čelu s Tomislavom Karamarkom.

U homiliji je Košić pozvao na molitvu za predsjednika Tuđmana, da ga Gospodin nagradi za sve dobro što je učinio prema čitavom hrvatskom narodu, za koji je, kaže, živio, trpio i borio se čitav život. U propovijedi, biskup Košić opširno je govorio o povezanosti kardinala Franje Kuharića i predsjednika Tuđmana.

- Slobodno se može reći da je između dvojice Franja postojalo prijateljstvo koje je sve više raslo, a povezivala ih je zajednička želja da hrvatski narod konačno bude slobodan - rekao je biskup te dodao kako je kardinal Kuharić ostvarenje samostalne države Hrvatske nazvao Božjim čudom.

- Tako je, bez sumnje, i Franjo Tuđman bio izabranik Božji, Božje oruđe, po kojemu je Bog nama Hrvatima darovao slobodu, samostalnu državu i konačno ispunjenje vjekovnog sna, da živimo u samostalnoj Domovini, kao svoji na svomu, bez tuđih gospodara. To čudo ostvario je Bog po prvom predsjedniku i vrhovniku Franji Tuđmanu, to čudo je bilo moguće uz suradnju tolikih branitelja i hrabrih ljudi koji su svoj život i zdravlje spremni stavili na raspolaganje za to djelo, to se čudo ostvarilo zbog jedinstva čitavoga naroda koji je stajao sa svojim predsjednikom u istoj želji i istom naporu - zaključio je biskup Košić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 14:14