REAKCIJA NA MUŽIĆEVU IZJAVU

BISKUP UZINIĆ SE NE SLAŽE DA TREBA USKRATITI PRIČEST ONIMA KOJI SU GLASALI ZA ISTANBULSKU 'To nije u duhu evanđelja, trebamo vraćati ljude u Crkvu'

 
Mate Uzinić
 Tomislav Kristo / HANZA MEDIA

Ponukan izjavom splitskog svećenika dona Josipa Mužića da "nominalni" kršćani koji su glasali za ratifikaciju Istanbulske konvencije ne smiju pristupiti pričesti bez pokajanja i opoziva tog čina, saborski zastupnik Bojan Glavašević pitao je biskupa Matu Uzinića i glasnogovornika Zagrebačke nadbiskupije Bornu Puškarića za mišljenje o toj tvrdnji.

"Postoje svećenici koji smatraju da zastupnicama i zastupnicima koji su glasovali za ratifikaciju Istanbulske konvencije treba uskratiti pričest. Volio bih čuti što o tome (misle Zagrebačka nadbiskupija i biskup Mate Uzinić", napisao je Glavašević na Twitteru.

Biskup Uzinić mu je odgovorio da se s mišljenjem dona Mužića ne slaže, ali uz napomenu. "Uz napomenu da bi se neki nakon svega što su javno rekli - i "za" i "protiv" - sami trebali upitati pripadaju li još uvijek Crkvi, sa spomenutim mišljenjem se ne slažem. Ono nije u duhu evanđelja. Poslanje nam nije tjerati ljude iz Crkve, nego im pomagati da se u nju vrate", napisao je na Twitteru Uzinić.

Podsjećamo, splitski svećenik don Josip Mužić u petak je na Facebooku izrazio razočaranje ratifikacijom Istanbulske konvencije i otkrio da oni koji su glasali 'za' ne zaslužuju pričest na misi.

"Oni, koji su nominalno kršćani, a glasali su za ratifikaciju Istanbulske konvencije po savjesti, neka računaju da ne smiju pristupati pričesti, dok se ne pokaju i javno ne opozovu svoj sramotni čin. Svećenici su takvima dužni po savjesti uskratiti pričest", napisao je don Mužić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 09:43