PORUKA S OLTARA

BISKUPOV NAPUTAK SVEĆENICIMA 'Na misama podsjetite vjernike da na referendumu glasuju ZA'

U pismu biskup Košić ističe kako je brak kao zajednica žene i muškarca najbolje je mjesto za primanje i podizanje djece, te osnova obitelji koja je temeljna jedinica svakog društva
Zagreb, 060213.Markov trg.Sabor.Tematska sjednica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na temu kurikuluma i uvodjenja spolnog odgoja u skole.Na slici: Vlado Kosic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

SISAK - Sisački biskup Vlado Košić uputio je početkom ovog tjedna pismo svim župnicima, upraviteljima župa, rektorima samostalnih kapela, te svim samostanima u Sisačkoj biskupiji, u kojem ih poziva da na svim nedjeljnjim misama obavijeste vjernike da će se 1. prosinca ove godine održati važan referendum o braku, te da ih potaknu da u što većem broju izađu na birališta i na referendumsko pitanje: "Jeste li zato da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?" zaokruže odgovor ZA.

U pismu biskup Košić ističe kako je brak kao zajednica žene i muškarca najbolje je mjesto za primanje i podizanje djece, te osnova obitelji koja je temeljna jedinica svakog društva. To je u skladu s Božjom voljom, to naša kršćanska vjera jasno zahtijeva, ističe biskup Košić.

Zaključuje da se radi o referendumu koji je od izuzetne važnosti za Hrvatsku, što pokazuje i neviđena hajka u medijima, u koju su se na žalost uključili i mnogi od političara koji imaju poziciju moći, koju koriste za kampanju protiv referenduma.

«Ne podlegnite pritisku onih koji ne vole život ni čovjeka ni Boga te iskrivljuju činjenice i smisao ovog referenduma. Premda je velik broj - gotovo 750 tisuća - stavilo potpis tražeći da se referendum održi, time još nije stvar riješena. Tek izlaskom na referendum i izričitim opredjeljenjem ZA, izvojevat ćemo zaštitu za brak i obitelj u našoj Domovini", zaključuje u svojem naputku župnicima sisački biskup Vlado Košić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:30