NEPRIMJERENO PONAŠANJE

'BIT ĆEMO USTRAJNI DOK SE SWINGERI NE MAKNU. ŽELIM IM SRETAN PUT' Gradonačelnik Rovinja o nemoralnim radnjama

 CROPIX

Gradonačelnik Rovinja, Giovanni Sponza, osvrnuo se za Glas Istre na problem swingera i zašto ih se želi riješiti, a o kojem se ovoga ljeta dosta pisalo.

- Stav Grada i turističke rovinjske privrede je da su radnje koje se događaju na plaži Punta Križa neprimjerene i neprihvatljive te da njima nije mjesto na javnoj plaži - rekao je Sponza za Glas Istre te je objasnio kako Rovinj ima usuglašen master plan turizma konsenzusom svih političkih opcija i turističke privrede.

- U tom planu ekshibicionizam na javnom mjestu nije primjeren, a zahvaljujući njemu smo u zadnje tri godine rekorderi po broju noćenja, a imali smo i najveće investicije u hrvatskom turizmu - dodao je Sponza te je naglasio kako ih smeta što se pokušava nametnuti teza da je Rovinj protiv nudizma.

- To nije točno. Mi smo protiv neprihvatljivog oblika ponašanja na javnom mjestu i zato poduzimamo zakonom dopuštene radnje i bit ćemo ustrajni dok se s tog mjesta ne maknu oni koji se neprihvatljivo ponašaju - izjavio je gradonačelnik Rovinja, a potom je prokomentirao članak u jednom njemačkom magazinu koji je postupak angažiranja zaštitara usporedio s 'iranskom vjerskom policijom' te je odgovorio na pitanje hoće li ta slika utjecati na popularnost Rovinja.

- Uvjeren sam da neće jer unatoč krizi bilježimo samo jedan posto manje gostiju nego prošle godine koja je bila rekordna. Uložit ćemo napore kako bi ostali prepoznatljivi, a lani je Rovinj proglašen jednom od najpoželjnijih svjetskih turističkih destinacija - odgovorio je Sponza te je poručio da će se boriti na isti način ukoliko se swingeri prebace na neku obližnju plažu.

- Koje su to turističke destinacije poznate po swingerskim plažama? - upitao se Sponza pa je dodao neka se swingeri iz Rovinja prebace na te destinacije.

- Želim im sretan put - za kraj je rekao gradonačelnik Rovinja, uz poruku da je njegov grad otvoren i da je svaki gost dobrodošao, ali da nema mjesta za nemoralne radnje na javnom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:30