SPORNO PRAVILO: STRUČNJACI PROMIJENILI MIŠLJENJE

BITKA ZA HRT Novokmet će biti diskvalificiran jer nema 10 godina iskustava! On tvrdi: 'Imam uvjete!'

Kada bih smatrao da nemam potrebne uvjete za mjesto glavnog ravnatelja HRT-a, ne bih se kandidirao - kaže Domagoj Novokmet, v. d. ravnatelja HRT-a, oko čije se prijave za čelno mjesto javne radio televizije proteklih dana raspravljalo u Saboru.

Ponovo je nastao problem koji se pojavio i početkom srpnja kada je ovaj diplomirani ekonomist postavljen za v. d. ravnatelja. I tada su se čule tvrdnje da Novokmet ne zadovoljava uvjet iz članka 20. Zakona o HRT-u koji precizira da čelnik HRT-a mora imati najmanje deset godina iskustva na odgovornim poslovima u medijima.

Branko Vukšić, predsjednik saborskog Odbora za medije, neposredno prije nego li je Novokmet u srpnju dobio podršku 88 zastupnika u Saboru, kazao je da je Novokmet 'dijete televizije', koji već 18 godina radi u medijima. S tim mišljenjem, međutim, ovog tjedna nije se složila stručna služba Odbora za medije, po čijem bi sudu Novokmet morao biti diskvalificiran radi neiskustva. Zbog čega su stručnjaci promijenili mišljenje?

- Nisu oni promijenili mišljenje, nego ih mi početkom ljeta nismo ni konzultirali. Što se njihovog stava tiče, on nas ne obavezuje, pa smo radi toga odlučili svih osam kandidata za ravnatelja HRT-a pozvati na razgovor - objašnjava Vukšić.

Novokmet, koji je uvjeren kako zadovoljava sve uvjete natječaja, ne razumije zbog čega njegova kandidatura nekom smeta.

Ovo je sedam kandidata za ravnatelja HRT-a: U utrci su Radman, Runjić, Radić i Novokmet.

- Možda bi mi to trebalo laskati - kaže Novokmet, koji je na HRT-u počeo raditi kao 17-godišnjak u dječjim emisija 'Briljanteen' i 'Dizalica'. U svom životopisu naveo je kako je uz to od 1994. do 2008. godine radio kao voditelj i komentator televizijskih prijenosa Junior Eurovision Song Contest i emisije 'Kad odrastem'. Uz to, bio je scenarist 'Dore', 'Adria Air Racea', 'Videokioska', 'Majstora svirača', emisije povodom '45. godišnjice HRT-a', a godinu dana radio je i kao dopisnik na projektu 'Horizonts' Asociated Pressa, te pisao scenarije za dokumentarne i kratke igrane filmove. Od 2004. godine radio je u 'Dobro jutro, Hrvatska', a prije dvije godine postao je urednik Redakcije mozaičnih emisija.

- Sve svoje poslove radio sam odgovorno - naglašava Novokmet, koji je u životopisu istaknuo da ima izvrsne komunikacijske, motivacijske, pregovaračke i posredničke vještine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 03:14