JEDINI PREŽIVIO ZLOČIN

BITKA ZA SKRBNIŠTVO NAD 4-MJESEČNIM DJEČAČIĆEM, SINOM POČINITELJA MASAKRA NA KAJZERICI I mališanova baka i njegov stric iz Irske podnijeli zahtjeve

 
Očevid u Brezovici i Igor Nađ
 Željko Puhovski / Hanza Media / Facebook

Majka i brat Igora Nađa (35), šesterostrukog ubojice s Kajzerice, predali su zahtjev za skrbništvo nad njegovim četveromjesečnim sinčićem, jedinim koji je preživio masakr početkom kolovoza, saznaje Jutarnji list.

Dječakov stric sa suprugom i djetetom živi u Irskoj, gdje ga je nedavno posjetila i majka Marija, koja živi u Brezovici u kojoj se i Igor Nađ ubio nekoliko sati nakon šesterostrukog ubojstva u Cimermanovoj ulici 2, koje je počinio 1. kolovoza oko 21.30 sati.

Tko će skrbiti o dječaku, koji je nakon zločina smješten u domu u Nazorovoj, u kojem se o njemu skrbe moglo bi se znati do kraja ovog ili tijekom sljedećeg mjeseca. S obzirom na to da potencijalni skrbnik živi u inozemstvu, preko međunarodne pravne pomoći diplomatskim putem obavit će se sve potrebne radnje kako bi se procijenilo zadovoljava li potencijalni skrbnik uvjete da mu se povjeri na skrb dječačić koji je ostao bez oba roditelja.

Podsjećamo, Igor Nađ te je večeri 1. kolovoza iz pištolja koji je ilegalno posjedovao, ubio svoju djevojku Maju Tojagić (35), njezina desetogodišnjeg sina, njezine roditelje Filjku (63) i Dragomira Tojagića (61), Majinu sestru Josipu i njezina dečka Davora Paušaka (29). Nakon toga je pobjegao u Brezovicu i ustrijelio se hicem u sljepoočnicu, ne želeći se predati policajcima koji su ga okružili.

Iako se u međuvremenu mnogi raspituju o mogućnosti posvojenja četveromjesečnog dječačića, zakon nalaže da se prvo procijeni zadovoljava li itko iz obitelji uvjete da im se dijete povjeri na skrb. Zasad je veća vjerojatnost da će drugom sinu, odnosno dječakovu stricu, ako zadovolji sve zakonom predviđene uvjete, dječak biti povjeren na skrb, i život bi u tom slučaju nastavio u Irskoj.

Kad je, pak, riječ o istrazi o zločinu, policija je vještačenjem ustanovila da pištoljem kojim je Igor Nađ počinio strašan zločin nije počinjeno neko drugo kazneno djelo, ali nije ustanovljeno od koga je nabavio oružje.

Nađeva majka: 'Da sam mogla, spriječila bih sina'

Majka Igora Nađa ranije je rekla za 24sata da želi preuzeti skrb o njegovom četveromjesečnom sinčiću.

- Centar radi svoj posao. Još nisu odlučili što je najbolje za njega, no čim odluče, javit će nam. Čekamo njihovu odluku - rekla je. O sinu koji je počinio strašan zločin nije puno govorila.

- Ja nikako nisam mogla utjecati na sina i njegove postupke. Da sam mogla, napravila bih sve da ga spriječim - rekla je Marija i dodala da više nema o tome što reći.

Kratko je komentirala i o tome kako se kreće istraga.

- Rekli su nam iz policije samo da vode istragu i da ne znaju kad će biti gotova, da to zna potrajati. Kad dokažu kako je bilo, reći će nam - rekla je kratko. (JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:26