GORDAN JANDROKOVIĆ

‘Bitno je izabrati ozbiljne ljude, a ne avanturiste. Neki misle da samo agresijom mogu ostvariti rezultate‘

- HDZ, dodao je, želi u kontaktu s ljudima shvatiti što ih muči, što bi htjeli poboljšati

Gordan Jandroković

 Lucija Ocko/Cropix

Nositelj liste HDZ-a za II. izbornu jedinicu, Gordan Jandroković u srijedu je poručio da je na parlamentarnim izborima bitno izabrati ozbiljne, odgovorne ljude, a ne avanturiste koji misle da se bukom i agresijom može voditi zemlju.

HDZ u kampanju ulazi s postignućima koja je ostvario u protekla dva mandata, u vremenima krize i brojnih izazova, sačuvali smo stabilnost i sigurnost te višestruko podizali plaće, mirovine i socijalna prava građana, rekao je Jandroković koji u sklopu predizborne kampanje boravi u Zagrebačkoj županiji.

"Međutim, sada je važno ići dalje, Bitno je na ovim izborima izabrati ljude koji su ozbiljni, odgovorni, ne avanturiste, ne one koji misle da će samo bukom i agresijom moći voditi zemlju. Traži se ozbiljnost", poručio je Jandroković.

"Treba dalje podignuti standard u iduće četiri godine", rekao je i navevši dijelove izbornoga programa stranke – podizanje prosječne plaće na 1600 eura, mirovine na 750 eura, beneficije za mlade obitelji i majke.

A u poljoprivredi je cilj staviti u funkciju 50 tisuća hektara neobrađenih površina te poći ukupnu vrijednosti hrvatske poljoprivrede za još 20 posto.

"Ima onih koji misle da samo destrukcijom, agresijom, bukom mogu ostvariti rezultate, ali siguran sam da to nije tako i da bi nešto ozbiljno izgradili moramo prvo imati dobru volju, biti pozitivni, htjeti graditi. Neki to ne rade na taj način. Ali nismo opterećeni njima", odgovorio je na pitanje novinara o oporbi.

HDZ, dodao je, želi u kontaktu s ljudima shvatiti što ih muči, što bi htjeli poboljšati. "I to je naš program. A ovi koji pričaju – psi laju karavane prolaze, poznata izreka", prokomentirao je.

Jandroković je danas obišao OPG Emina Burek u općini Dubrava, koji je prošle godine bio proglašen najboljim proizvođačem mlijeka te je, impresioniran onime što je vidio, ustvrdio da je to primjer kako bi trebalo izgledati obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Naveo je da OPG ima 200 muznih krava te ukupno 500 grla, uz visoku razinu proizvodnje, tehnologije i odličnu suradnju i s lokalnom samoupravom te s resornim ministarstvom.

"Očito, može se živjeti na selu i od poljoprivrede, ali to iziskuje ogroman napor, energiju, žrtvovanje – tako da puno poštovanje svima koji ovdje rade, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:00