INES BRAVIĆ

Bivša Bandićeva suradnica porekla optužbu za umanjivanje vrijednosti zemljišta

Obranu u aferi ‘‘Agram‘‘ još ranije je iznio suvlasnik tvrtke C.I.O.S. koji je nakon smrti Milana Bandića postao prvooptuženi

Pokojni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

 Boris Kovacev/Cropix

Bivša pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba Ines Bravić je, iznoseći obranu u aferi ''Agram'', porekla Uskokove optužbe da je umanjila razliku vrijednosti zemljišta na štetu Grada Zagreba.

''Nisam kriva jer nisam sudjelovala u dogovorima kojima bi se pogodovalo tvrtki Bramgrad, niti sam Gradu Zagrebu napravila štetu od 20 milijuna kuna jer sam sve radila po zakonu'', kazala je Bravić u ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu.

Bravić je dodala da Grad Zagreb dobio uređeno zemljište u 4. zoni u zamjenu za neuređeno zemljište u 2. zoni, a koje je tom zamjenom pripalo tvrtki Bramgrad.

Prema Uskokovoj optužnici, bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nekadašnja načelnica Odjela za pravne poslove u Sektoru za pravne poslove Grada Zagreba Koraljka Rožanković Uremović i Ines Bravić znali su da je vrijednost zemljišta koju Grad Zagreb daje u zamjenu znatno veća od Bramgradove ponude Gradu Zagrebu te da su time izravno pogodovali Bramgradu.

Uz to, Uskok tereti i direktora Bramgrada Branka Mihaljevića da je načinio lažnu specifikaciju navodnih troškova na lokaciji Leprovička-Ivekovićeva ulica u iznosu od 9,6 milijuna kuna. Pritom je Mihaljević, tvrdi Uskok, predao Gradu Zagrebu četiri lažna neistina računa, a priznati su i navodni troškovi preseljenja tvrtki Bramgrad od 7,5 milijuna kuna.

Obranu u aferi ''Agram'' još ranije je iznio suvlasnik tvrtke C.I.O.S. Petar Pripuz koji je nakon smrti bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića postao prvooptuženi u ovom slučaju, a tužiteljstvo ga tereti za neimovinsku korist.

Optužnicu protiv Pripuza, pokojnog zagrebačkog gradonačelnika i 15 njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015.

Sedam točaka optužnice za nezakonitosti na štetu grada sud je potvrdio u ožujku 2018., dok su tri točke vezane uz zbrinjavanje otpada tada vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada 2019.

Na raspravi početkom ožujka postupak protiv Bandića je obustavljen budući da je zagrebački gradonačelnik preminuo 28. veljače prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:31