ČVRSTO ULAGANJE

Bivša glasnogovornica HDZ-a napravila poslovni zaokret i u okolici Splita pokreće milijunski projekt

Oruč Ivoš gradi objekt u Kaštel Sućurcu koji je službeno prijavljen kao obiteljska zgrada s jednim stanom na tri etaže

Silvana Oruč Ivoš

 moj.hdz.hr

Premda inflacija postupno jenjava, novac svoju realnu vrijednost ipak gubi, pa se svi oni koji imaju mogućnost, ulažu eure u razne investicije, piše Slobodna Dalmacija.

Hrvatskim je građanima, pokazalo se to u nebrojenom nizu slučajeva, bitno imati vlastitu nekretninu, pa je takav način ulaganja ujedno i najpopularniji. Najčešće to čine poduzetnici, obrtnici, sportaši, "obični" ljudi..., ali i (bivši) novinari. Jedna od potonjih je i Silvana Oruč Ivoš, nekadašnja novinarka Večernjeg lista koja se okušala i u nekim drugim vodama.

image

Ilustracija

Ante Čizmić/Cropix

Jedan od takvih angažmana kolegice sa zagrebačkom adresom bio je u tada oporbenom HDZ-u gdje je bila - glasnogovornica, savjetnica za medija predsjednika stranke i zamjenica voditelja stranačkog Odjela za komunikacije. Kako bilo, danas je možemo pronaći i među investitorima objekata u bliskoj okolici Splita.

Oruč Ivoš je upravo dobila dozvolu za izgradnju objekta u Kaštel Sućurcu koji je službeno prijavljen kao obiteljska zgrada s jednim stanom na tri etaže, pomoćnom prizemnicom i otvorenim bazenom. Projekt bi se trebao ostvariti na zemljištu ukupne površine 364 četvorna metra na kojem se nalazi legalizirana starija kuća s manjom okućnicom.

image

U sućuračkoj uvali Sustipan je poduzetnik Hrvoje Marušić dugo najavljivao izgradnju nautičke marine s benzinskom stanicom

Duje Klarić/Cropix

Novogradnja će se nalaziti na parceli smještenoj nekoliko desetaka metara od mora u uvali Sustipan, južno od stare Kaštelanske ceste s koje ima i pristup za vozila, a istočno od kompeksa poodavno propalog "Jugovinila". Zanimljivo je spomenuti da se u drači nedaleko od tog terena nalazi i trasa uklonjene željezničke pruge koja je povezivala stanicu u Sućurcu i veliku tvornicu, a parcela je još uvijek u državnom vlasništvu.

Upravo je uvala Sustipan trebala biti "poprište" velikog projekta splitskog poduzetnika i bivšega gradskog vijećnika Hrvoja Marušića koji je godinama na toj lokaciji najavljivao izgradnju nautičke marine s bezninskom postajom. Od privezanih jedrilica i jahti nema još ništa, a kako je prije godinu dana u ovom tekstu pisala kolegica Jadranka Matić, cijeli plan daleko je od realizacije, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 07:12