RADNI SPOR

Bivša glasnogovornica i osnivačica sindikata Danica Juričić Spasović nagodila se sa SDP-om

Presudom Općinskog suda od 11. ožujka 2022. usvojen je tužbeni zahtjev Danice Juričić Spasović

Danica Juričić Spasović

 Srđan Vrančić/Cropix

Radni spor koji je bivša glasnogovornica SDP-a Danica Juričić Spasović pokrenula protiv SDP-a okončan je nagodbom.

SDP ju je zaposlio na mjestu glasnogovornice u vrijeme kada je stranku vodio Milanović. Pošto je Davor Bernardić došao na čelo SDP-a bio uručen novi ugovor, a onda poslovno uvjetovani otkaz. U to vrijeme je Juričić Spasović bila jedna od osnivačica sindikata u SDP-u što je prvi slučaj sindikalnog organiziranja u jednoj političkoj stranci. Smatrajući kako je otkaz nezakonit, bivša glasnogovornica pokrenula je protiv SDP-a radni spor.

- Presudom Općinskog suda od 11. ožujka 2022. usvojen je tužbeni zahtjev Danice Juričić Spasović vezan uz radni spor koji je ona vodila sa SDP-om. Bez obzira što se radilo o prvostupanjskoj presudi, bili smo stava da daljnje vođenje spora s gospođom Juričić Spasović nema smisla, te smo spor riješili nagodbom s njom – poručili su iz SDP-a.

Bivša glasnogovornica je istaknula da je došlo do promjene vodstva u stranci i podsjetila kako je i u vrijeme osnivanja sindikata imala jedino podršku sadašnjeg šefa stranke Peđe Grbina, te Ranka Ostojića. I dalje je članica SDP-a. (I. T.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:16