OBJAVA NA FACEBOOKU

Bivša predsjednica se oglasila nakon dugo vremena: Imala je samo riječi hvale za premijera

‘Veseli me što će Vlada RH raditi na potpori i promidžbi hrvatskih projekata iz energetike, prometa i digitalizacije‘
 Tomislav Kristo/Cropix

Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na Facebooku se osvrnula na nastavak sudjelovanja Hrvatske u Inicijativi triju mora.

Njezinu objavu prenosimo u cjelosti:

'Posebno mi je drago što je danas Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković dao punu potporu i obećao nastavak sudjelovanja Hrvatske u Inicijativi triju mora, koju sam osnovala zajedno s poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom. To dokazuje koliko je to snažna platforma za suradnju 12 država članica EU, a njezin uspjeh, te korist koju donosi Hrvatskoj najbolje pokazuje kako Hrvatska može biti aktivan sudionik na međunarodnoj sceni. Veseli me što će Vlada RH raditi na potpori i promidžbi hrvatskih projekata iz energetike, prometa i digitalizacije koji su na popisu strateških projekata Inicijative, kako bi se prije svega jačala hrvatska energetska neovisnost, prometna povezanost i digitalizacija države i društva, čime će se poboljšati naš ukupni životni standard', napisala je na Facebooku Kolinda Grabar-Kitarović.

Hrvatska vlada ostaje predana Inicijativi triju mora, rekao je u ponedjeljak na njezinu virtualnom samitu premijer Andrej Plenković i nada se da će suradnja zemalja sudionica osloboditi "ogroman potencijal za rast, povezanost i prosperitet". "Moja vlada ostaje predana strateškim ciljevima Inicijative triju mora", rekao je Plenković na sastanku na vrhu kojem je formalni domaćin Estonija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2024 06:41