SASLUŠANJE

Bivša šefica USKOK-a Vanja Marušić nije došla u Sabor, ali je poslala pismo: Evo što je napisala

Na sjednici sudjeluje glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek

Vanja Marušić

 Damjan Tadic/Cropix

Jedna od glavnih tema sjednice saborskog Odbora za pravosuđe, koja je u tijeku, nedavna je ostavka ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić, danas zamjenice glavne državne odvjetnice. Na sjednici sudjeluje glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, ali se Marušić nije pojavila na sjednici.

Poslala je pismo koje je na početku sjednice pročitao predsjednik Odbora Mišel Jakšić. N1 ga prenosi u cijelosti:

“Povodom poziva Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora da kao zamjenica glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske sudjelujem na 55. tematskoj sjednici o radu USKOK-a i DORH-a u kontekstu aktualnih događaja i kadrovskih rješenja, koja će se održati u Saboru 9. svibnja s početkom u 10 sati, obavještavam da nisam u mogućnosti odazvati se navedenom pozivu.

Naime, dužnost ravnateljice USKOK-a prestala sam obnašati iz osobnih razloga, a kako sam to i navela u zahtjevu za prestankom rada koji sam kao ravnateljica USKOK-a 18. travnja 2023. podnijela glavnoj državnoj odvjetnici Republike Hrvatske, a što je istog dana objavljeno u priopćenju Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Slijedom navedenog, budući da se radi o razlozima osobne prirode, smatram kako nema osnove za njihovo daljnje obrazlaganje.

S poštovanjem,

zamjenica glavne državne odvjetnice, Vanja Marušić.”

Također, odgovarajući na novinarska pitanja prilikom ulaska u dvoranu Hrvoj Šipek kazala je i kako Marušić nije došla na današnju sjednicu Odbora, a na koju je bila pozvana, jer je ostavku dala iz osobnih razloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:04