I U SABORU JE ŽIVAHAN

Bivšeg šefa SDP-a konačno je krenulo: Davod Bernardić postao doktor znanosti

Doktorat je upisao još prije osam godina, ali ga je stavio na čekanje...

Davor Bernardić

 Damjan Tadic/Cropix

Davor Bernardić, bivši šef SDP-a, koji je nakon velike čistke svoga nasljednika Peđe Grbina s kolegama "odmetnicima" osnovao novi saborski Klub socijaldemokrata, postao je doktor znanosti.

Prije desetak dana obranio je doktorski rad s temom posvećenom utjecaju urbanog faktora na ishode u obrazovnom sustavu koji se bavi problemom kako poboljšati obrazovne procese koji utječu na socijalnu inkluziju.

Bernardić se u svojoj biografiji može pohvaliti da je bio dvostruki državni prvak u fizici u srednjoj školi, član reprezentacije na međunarodnim natjecanjima i Fizikalnoj olimpijadi, na studiju fizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu proglašen je studentom generacije, a poslije njega završio je MBA na Maastrichtu.

Doktorat je upisao još prije osam godina, ali ga je stavio na čekanje, da bi ga sada priveo kraju kod profesora koji mu je i svjetonazorski blizak, Josipa Tice, makroekonomiste na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu koji se najviše se bavi urbanom i stambenom problematikom, a široj javnosti je poznat i kao gospodarski strateg SDP-a.

Čini se da je Bernardić pregrmio lošu fazu; s kolegama u KS-u osnovao je udrugu, s pokretanjem stranke se ne žure, a u ovom sazivu Sabora napravio je vidljiv zaokret; dok ga je prije teško bilo vidjeti u sabornici, sad je vrlo aktivan i "živahan" zastupnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:26