OŠTETIO PRORAČUN

Bivšem HDZ-ovom načelniku i saborskom zastupniku Vinku Zulimu jednomjesečni istražni zatvor

Zulim će ostati u istražnom zatvoru dok se ne ispita 21 svjedok

Vinko Zulim

 Josko Supic/Cropix

Jednomjesečni istražni zatvor sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je Vinku Zulimu, bivšem HDZ-ovu saborskom zastupniku i načelniku općine Seget za kojeg Uskok sumnja da je troškovima reprezentacije oštetio općinski proračun za više od 425 tisuća kuna.

Zulim će ostati u istražnom zatvoru dok se ne ispita 21 svjedok, a prema riječima zamjenice ravnateljice Uskoka Gordane Knausbit će pozvano još dvadesetak dodatnih svjedoka. Sudac istrage Mlađan Prvan prijedlog Uskoka je prihvatio u cijelosti.

Glasnogovornik splitskog Županijskog suda Dinko Mešin kazao je da obrana ima pravo na žalbu u roku od tri dana, a postoji mogućnost i da neće podnijeti žalbu kako bi rješenje postalo pravomoćno i krenulo se u ispitivanje svjedoka.

Zulim je, po riječima njegova odvjetnika Tonija Marinkovića, pred Uskokom iznio dvosatnu obranu u kojoj je vrlo iscrpno negirao djelo koje mu se stavlja na teret.

"Nikakvi fiktivni računi nisu postojali. Sve su se te radnje odvile, odnosno ručkovi su bili pa ne vidim razloga kako će ovo kazneno djelo opstati", kazao je Marinković, tvrdeći da mu nije jasna kvalifikacija za određivanje istražnog zatvora jer su se sporna djela dogodila od kraja 2016. do 2018. godine.

"Uskok radi svoj posao, ali postoje iz medija razni slični predmeti i događaji koji su se zbili. Za njih se nisu poduzimali koraci. Zašto se to sada dogodilo i zbog čega, to možemo prepustiti mašti na volju", odgovorio je odvjetnik na pitanja novinara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2023 03:28