AFERA RIMAC

Bivši Ćorićev pomoćnik Uskoku: ‘Sve sam radio po njegovom nalogu!‘; Imamo prvu reakciju ministra

Ništa ne znam o dokumentu koji se spominje, iznenađen sam sa svime. Nikada nisam nikome pogodovao - kaže Ćorić

Ćorić i Validžić

 Cropix

Domagoj Validžić, bivši pomoćnik ministra Tomislava Ćorića, u svojoj obrani pred Uskokom navodno je teško teretio Ćorića. Validžić je prošle godine obuhvaćen istragom koju Uskok vodi protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac zbog pogodovanja pri izgradnji vjetroelektrane Krš-Pađane. Validžić tvrdi kako mu je upravo ministar naložio da se izađe u susret investitorima Milenku Bašiću i njegovoj tvrtki C.E.M.P.

Validžić je Uskoku dostavio i mail korespondenciju s Ćorićem kako bi potkrijepio svoje tvrdnje. Validžićev iskaz, koji u dosta neugodnu situaciju stavlja i Ćorića, otkrio je portal Telegram. Naime, Uskok je prošle godine istragu u slučaju vjetroelektrane proširio i na Validžića kojega se tereti da je izradio pozitivno mišljenje za vjetropark, premda njegovi investitori nisu zadovoljavali formalne uvjete. Validžić je, smatra Uskok, to učinio po nagovoru Josipe Rimac. No Validžić je pak u svojoj obrani rekao da je, osim od Rimac, vjetar u leđa imao i od svojega šefa, ministra.

Portal Telegram tvrdi kako u posjedu imaju i čitavu spornu email-korespondenciju. "Šefe, u prilogu dostavljam na znanje prijedlog odgovora za projekt VE Krš Pađene te ulazni akt", stoji u mailu koji je tada poslao ministru, piše Telegram.

Telegram piše i kako je Validžić istražiteljima rekao da mu je Rimac rekla kako je ona angažirala Ćorića da pomogne investitoru Bašiću, odnosno njegovoj tvrtki C.E.M.P. koja je gradila vjetropark Krš-Pađene. Validžić tvrdi i kako je od Josipe Rimac čuo da je ministar s investitorom Bašićem popio kavu.

Istražiteljima je navodno detaljno prepričao kako ga je, tvrdi, ministar pozvao u ured i tražio od njega da udovolji zahtjevima investitora.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić kaže da je iznenađen ovim optužbama Domagoja Validžića te da ne zna o kojem se rješenju Ministarstva radi.

- Ništa ne znam o dokumentu koji se spominje, morat ću se upoznati s predmetom. Iznenađen sam sa svime. Ali moram reći da sam svim svojim suradnicima, nekad u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, kao i sada u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, nalagao da se radi prema zakonu. Nikada nisam nikome pogodovao - kaže Ćorić.

Dodaje kako mora vidjeti o čemu se konkretno radi, da je vidio da je preslika koju je Telegram objavio mail iz 2019., ali da se mora upoznati konkretnije s predmetom i vidjeti o kojem se rješenju radi.

Također, odgovora i kako ga USKOK na ovu temu nikada nije kontaktirao.

- Dosad nisam imao priliku nešto reći o tome - kaže Ćorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:19