JURICA LOVRINČEVIĆ

Bivši Filipovićev savjetnik oglasio se nakon što je USKOK protiv njega otvorio istragu: ‘Pažljivo čitajte i slušajte‘

Istina je često između redova, a sve što sam tvrdio prije – tvrdim i danas, poručio je.

Jurica Lovrinčević

 Darko Tomas/Cropix

Nešto više od mjesec dana nakon što je tjednik Nacional objavio snimku razgovora koja inkriminira sada bivšeg savjetnika u Ministarstvu gospodarstva Juricu Lovrinčevića, USKOK je jučer protiv njega pokrenuo istragu zbog trgovanja utjecajem.

Bivši suradnik bivšeg ministra Filipovića jutros se oglasio na LinkedInu.

- Puno je bilo upita novinara u proteklom razdoblju, a pogotovo jučer kada je objavljena vijest da je USKOK pokrenuo istragu. Inače sam dostupan medijima, no zbog izvida u tijeku i istrage koja je pokrenuta nisam u mogućnosti dati bilo kakav novi komentar ili informaciju. Međutim, stojim iza svega što sam rekao i napisao kad je ova priča krenula (tu je stavio link na vlastitu objavu od prije mjesec dana). Doći će trenutak kada će izvidi i istrage i završiti. Tada ću opet biti uobičajeno dostupan i moći ćemo sve proći. Do onda – budite dobro, čitajte i slušajte pažljivo, istina je često između redova, a sve što sam tvrdio prije – tvrdim i danas, poručio je.

Prije mjesec dana je Lovrinčević ustvrdio da nikad tijekom karijere nije uzeo ni tražio proviziju ili mito.

Kao što je poznato novinar Mreže TV Marin Vlahović tajno je snimio Lovrinčevića koji je tada, prema snimci, kao pomoćnik ministra gospodarstva Davora Filipovića govorio Vlahoviću o mogućnosti da više državnih tvrtki i institucija plati Mreži TV zakup oglasnog prostora više državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica ugovorenog iznosa. Nakon otkrivanja moguće afere Vlada je ekspresno smijenila Lovrinčevića, ali i Filipovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 17:43